Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί τάπητος η κατασκευή δρόμου που να συνδέει το Δικαστικό Μέγαρο με την Δον. Δημουλίτσα

ΣΥΣΚΕΨΗ
04 Μαρτίου 2024 / 16:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο, με αφορμή τον φάκελο - βόμβα που εντοπίστηκε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θεσμική συνάντηση που προκλήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας Στ. Βεργώνη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/03) στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας. Παρευρέθηκε ο Δημάρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σπ. Σκολαρίκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Κοντός, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι όπως και υπηρεσιακά  στελέχη του πολεοδομικού επιτελείου του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν στο κτίριο, με αφορμή τον φάκελο - βόμβα που εντοπίστηκε πρόσφατα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ο οποίος προοριζόταν για την Πρόεδρο Εφετών.

Όπως τονίστηκε θα πρέπει να τοποθετηθεί  ένας μηχανισμός ελέγχου στην είσοδο του κτιρίου, από τον οποίο θα πρέπει να περνούν όλοι όσοι εισέρχονται και εξέρχονται του χώρου. Ο μηχανισμός ελέγχου παραπέμπει στα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στα αεροδρόμια κατά το chech in των επιβατών.

Με αφορμή μάλιστα για το ποια είσοδος θα θεωρηθεί ως η κύρια στο κτίριο, άνοιξε και η συζήτηση για την κατασκευή δρόμου που να συνδέει το Δικαστικό Μέγαρο με την κεντρική οδό Δονάτου Δημουλίτσα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια και αποτελεί πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Ωστόσο το ζήτημα "κολλάει", καθώς η πολεοδόμηση της περιοχής έχει μείνει πίσω. Από την πλευρά πάντως του Προέδρου του ΔΣΚ προτάθηκε η μερική υλοποιηση του πολεοδομικού σχεδίου για να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου, ο οποίος θα συμβάλλει στην καλύτερη προσέγγιση του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας. 

 

ΦΩΤΟ FB/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.