Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της NCH Capital στο παλιό οχυρό Αγ. Στεφάνου - Ικανοποίηση Άδωνι Γεωργιάδη

Ερημίτης
19 Ιουνίου 2020 / 11:00

Οι αντιδρούντες στην επένδυση στην περιοχή του Ερημίτη ζήτησαν να σταματήσει η κατεδάφιση βοηθητικού κτιρίου στο παλιό οχυρό λόγω εκκρεμούς διακστικής απόφασης - Η ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης στο Twitter

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Την αντίδραση των μελών του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», αλλά και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προκάλεσε η παρουσία μπουλντόζας στον χώρο του παλιού οχυρού στον Άγιο Στέφανο Κασσιώπης.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουνίου, η εταιρεία NCH Capital, η οποία «τρέχει» το project της επένδυσης στον Ερημίτη, ξεκίνησε την κατεδάφιση του βοηθητικού κτιρίου του παλιού οχυρού.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός του, Δημήτρης Φατήρας, αλλά και αυτοδιοικητικοί, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τραβέρσο ανάποδο, Πορεία προς το Βοριά», Σωκράτης Τρύφωνας και ο Θεόδωρος Μαυρωνάς, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Γιώργου Μαχειμάρη.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Ερημίτης Πλους», εκκρεμεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων σε αίτημα του Συλλόγου για αναστολή της κατεδάφισης, μετά την άδεια που είχε εγκριθεί από την Πολεοδομία της Κέρκυρας στο τέλος του 2019.


updated:   Μετά την έλευση της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από κλήση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, οι εργασίες συνεχίστηκαν.

Λίγο αργότερα μάλιστα, υπήρξε ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, με την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών σ'΄ένα έργο, που ήταν κολλημένο για οκτώ χρόνια...