Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Δημαρχείο ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάσιν

Σαν Τζιάκομο
08 Αυγούστου 2016 / 22:15

Ο Σεργκέι Στεπάσιν βρίσκεται στην Κέρκυρα ως Πρόεδρος της Imperial Orthodox Palestinian Society, που διοργανώνει στις 11 Αυγούστου εορταστική συναυλία της Χορωδίας της Πνευματικής Ακαδημίας της Αγ. Πετρούπολης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας

(στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια) καθώς και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χριστιανικός κόσμος» από τις 10 μέχρι τις 13 Αυγούστου, στο Art Café.
Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον κ. Στεπάσιν, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερη χαρά η παρουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας της Κέρκυρας και μάλιστα κατά την περίοδο εορτασμού των 300 χρόνων από την πολιορκία της Κέρκυρας, που συμπίπτει και με το Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς και τη μακρά παράδοση που συνδέουν τους 2 λαούς και χάρη στους οποίους διατηρούνται ανοικτοί οι δρόμοι της μεταξύ τους επικοινωνίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Στεπάσιν ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή,  τη φιλοξενία και τη συνεργασία στη διοργάνωση των εκδηλώσεων,  τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα που προτιμούν πολλοί Ρώσοι επισκέπτες και επενδυτές, καθώς – όπως είπε – βρίσκουν εδώ ομορφιά, ασφάλεια, ζεστή ατμόσφαιρα και προσιτό κόστος ζωής.