Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινίσεις του διοικητή του νοσοκομείου σχετικά για το εργαστήριο για τον κορονοϊό

εργαστήριο
14 Μαΐου 2020 / 15:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στην προμήθεια του εργαστηρίου, δήλωσε στο enimerosi.com, o Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Κερκύρας. Διαφορετικές προσεγγίσεις όμως για το ποια είναι η καλύτερη λύση για την Κέρκυρα υπήρξαν, επισήμανε ο κ. Ρουμπάτης...

επικαλούμενος μάλιστα και την ειδική επιστημονική, επαγγελματική του ιδιότητα, του βιοχημικού και διαχειριστή/λειτουργού τέτοιων Εργαστηρίων. 
Τα Εργαστήρια αυτά, διευκρίνισε, εγκαθίστανται σε χώρους ειδικών προδιαγραφών, όπως είναι π.χ. οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης ενώ και οι απαιτήσεις τους σε προσωπικό και αναλώσιμα αντιδραστήρια είναι μεγαλύτερες.
Το μηχάνημα που προαλείφεται να αγορασθεί από το νοσοκομείο, με πόρους από τη δωρεά του Επιμελητηρίου, δεν είναι αυτών των προδιαγραφών. Υποχρεωτικά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τη διαδικασία με τους ελέγχους pcr από το Εργαστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου των Ιωαννίνων. Θα είναι δυνατόν όμως να δίνει μια πρώτη εκτίμηση για τυχόν κρούσμα κορονοϊού.
Όχι μόνον δεν έχω αντίρρηση, είπε χαριτολογώντας ο Λ. Ρουμπάτης, αλλά θα μπορούσα να το δουλέψω εγώ ο ίδιος λόγω ειδικότητας.