Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάηκε το κινηματοθέατρο Απόλλων!

Φωτιά
08 Αυγούστου 2016 / 13:50

Μέρες του ΄95 όταν κάηκε η παραλιακή της πόλης ζει ξανά η Λευκάδα. Ο κόσμος με κομμένη την ανάσα από την αγωνία και τους καπνούς παρακολουθεί τις τιτάνιες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να δαμάσουν την πυρκαγιά.

ΛΕΥΚΑΔΑ. Μέχρι αυτή την ώρα (13:55) η φωτιά έχει κάψει τουλάχιστον πέντε σπίτια και το ιστορικό κινημτοθέατρο Απόλλων που είχε ανακαινισθεί και επαναλειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2011.
Επί ποδός ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι επιχειρούν προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς. Μαζί και δυο ελικόπτερα από την Ανδραβίδα. Σύμφωνα με την περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί με αυτοκίνητα και πυροσβέστες από τους γύρω νομούς.
Η φωτιά άναψε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο σοκάκι της Βιβλιοθήκης, στην καρδιά της πόλης της Λευκάδας. Ως γνωστόν εκεί τα σπίτια είναι ξύλινα λόγω της εφαρμογής του αντισεισμικού Κανονισμού, γεγονός που διευκόλυνε την άμεση εξάπλωση της.

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Λευκάδα
 
 
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την κατάσταση που επικρατεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην πόλη της Λευκάδας.
Ο κ. Γαλιατσάτος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θόδωρο Χαλικιά, το Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή και τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.
Προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και ετοιμότητα και άλλων δυνάμεων, αν παραστεί ανάγκη, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη ώστε να δοθεί προτεραιότητα από τον κρατικό μηχανισμό.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε ετοιμότητα, στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.