Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περικοπές κάνει στις πτήσεις της η Ryanair, λόγω κορωνοϊού

Ryanair
02 Μαρτίου 2020 / 17:57

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα στους επιβάτες ότι μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων μικρής διαδρομής (κυρίως προς και από την Ιταλία)

έως και 25% για περίοδο 3 εβδομάδων από τις 17 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου, λόγω του κορωνοϊού (Covid- 19).
Την περασμένη εβδομάδα, η Ryanair παρουσίασε σημαντική πτώση των κρατήσεων κατά το τέλος της περιόδου Μαρτίου / αρχές Απριλίου. Υπήρξε επίσης σημαντικό ποσοστό επιβατών που δεν προσήλθαν στις πτήσεις, ιδιαίτερα από και εντός της Ιταλίας.
Η Ryanair δεν αναμένει ότι αυτές οι ακυρώσεις θα έχουν σημαντική επίδραση στις αποδόσεις του τρέχοντος έτους (τέλος Μαρτίου 2020), αλλά είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε τι επιπτώσεις θα έχει η επιδημία Covid-19 στα κέρδη της.
Θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις κρατήσεις και να προσαρμόζει τα χρονοδιαγράμματα της για να ανταποκριθεί σε αυτή την εξελισσόμενη κατάσταση.
Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές και ακολουθεί όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που παρέχονται από την ΠΟΥ και τον EASA για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων και των πελατών της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία από τις 24 Φεβρουαρίου, κάνει συσκέψεις καθημερινά για συντονισμό δράσεων και εστιάζει στη διατήρηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και της εξοικονόμησης κόστους για την αντιμετώπιση της τρέχουσας ύφεσης στις επιχειρήσεις που προκαλείται από τον ιό Covid-19.

• Τα κυλιόμενα χρονοδιαγράμματα μειώνονται καθώς τα μοτίβα κρατήσεων αλλάζουν

• Κατανομή ετήσιας άδειας ή / και μη αμειβόμενης άδειας σε πιλότους και πληρώματα θαλάμου επιβατών

• Η πρόσληψη, η προώθηση και η καταβολή μισθοδοσίας σε όλο το δίκτυο

• Συνεργασία με τρίτους προμηθευτές για τη μείωση του κόστους.

Η Ryanair παραμένει μία από τις ισχυρότερες αεροπορικές εταιρείες του κλάδου με € 4δις σε μετρητά στον ισολογισμό της, το μοναδικό κόστος που κατέχει η βιομηχανία, το 90% του στόλου ανήκει και είναι κυρίως χρέος. «Αναμένουμε ότι ο ιός Covid-19 θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις για αεροπορικές εταιρείες στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, Michael O'Leary, δήλωσε:
«Η προσοχή μας αυτή τη στιγμή είναι στην ελαχιστοποίηση κάθε κινδύνου για τους ανθρώπους μας και τους επιβάτες μας. 
Αυτή είναι η ώρα για ψυχραιμία. Θα κάνουμε λογικές περικοπές στα χρονοδιαγράμματα μας κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα. Ενώ το 80% των ατόμων που μολύνονται από τον κορωνοϊό υποφέρουν μόνο από ήπια συμπτώματα, ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να μειωθεί σημαντικά με το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.
Θα συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις κατευθυντήριες γραμμές των εθνικών κυβερνήσεων, της ΠΟΥ και του EASA, καθώς ενημερώνονται σε τακτική βάση. Θα ενημερώσουμε την αγορά εν ευθέτω χρόνω για οποιεσδήποτε σημαντικές εξελίξεις"