Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της Ο.Γ.Ε. για τον Ερημίτη

Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας ΟΓΕ
06 Φεβρουαρίου 2020 / 11:48

Κάλεσμα για παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας & την Περιφέρεια για το θέμα του Ερημίτη, αλλά και παρουσία στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, απευθύνει η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της Ο.Γ.Ε.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ αναφορικά με την υπόθεση της επένδυσης στον Ερημίτη και την τροπολογία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος Άδωνη Γεωργιάδη, δεν μπορεί να κρύψει την ανυπομονησία της για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη.

Βιάζονται να αρχίσουν τις μπίζνες, πατώντας στην συμφωνία παραχώρησης που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται η τροπολογία Γεωργιάδη που κατέθεσε και ψηφίζουν σε μια μέρα! Με αυτήν παίρνει από τους Δήμους και εκχωρεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, την αρμοδιότητα ελέγχου και αδειοδότησης των υψομετρικών διαφορών των δρόμων, που πρόκειται να ανοιχτούν για να εξυπηρετηθούν «εμβληματικές» επενδύσεις.

Η τροπολογία φωτογραφίζει τον Ερημίτη και όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που ακολουθούν.

Δείχνει τα όρια της, η Δημοκρατία του κεφαλαίου, που τελειώνει όταν αρχίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που οι κυβερνήσεις υπηρετούν μεμνημόνια, με νόμους, με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, με κάθε τρόπο. Ακόμακαι με ΜΑΤ,για να χτυπήσουν τον εχθρό-λαό, όπως ήταν έτοιμοι να κάνουνστο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αχαράβη,αλλά απομακρύνθηκαν υπό την πίεση του λαού που παρευρισκόταν!

Η παραχώρηση του Ερημίτη στην N.C.H. Capital,η παραχώρηση των περιφερειακών Αεροδρομίων και λιμανιών (και στην Κέρκυρα), τμημάτων της ΔΕΗ,  η Καθαριότητα των Δήμων και των Δημόσιων Οργανισμών, τα τρένα, όλα δίνονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι στρατηγική του κεφαλαίου, πιστή εντολή της Ε.Ε, όρος για την  κερδοφορία ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Πολιτική που εφαρμόζουν τόσο η Κεντρική όσο και η Τοπική Διοίκηση.

Δυο αντίθετοι κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση. Από τη μια είμαστε εμείς, οι λαϊκές οικογένειες, που παράγουμε τον πλούτο και στενάζουμε από απληρωσιά κι εργατικά ατυχήματα στα ξενοδοχεία, από τη φτώχια, την αβεβαιότητα, τους φόρους.

Από την άλλη ξένα και ντόπια μονοπώλια στον Τουρισμό, θησαυρίζουν με νέα ρεκόρ κερδών κάθε χρόνο. Για να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους και το περιβάλλον βιάζονται να επενδύσουν εταιρείες όπως η N.C.H. Capital κι όχι για να μας βοηθήσει όπως προκλητικά ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπός της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευθύνη έχει η δημοτική αρχή που κάλεσε κι έδωσε το λόγο σε εκπρόσωπο της εταιρείας.

Θέλουμε όλο τον Ερημίτη! Όχι μόνο… τα δημοτικά μονοπάτια που ζητά ο Δήμος!

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας:

- Καμιά διευκόλυνση στα καπιταλιστικά συμφέροντα.

- Ανυπακοή στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

- Ο Ερημίτης, Λαϊκή Περιουσία, προστατευμένο οικοσύστημα, ανοιχτό και δωρεάν στο λαό.

- Καμιά ιδιωτικοποίηση σε εκτάσεις, υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου.
Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς ή να περιμένουμε από τα δικαστήρια δικαίωση.

Εμείς πρέπει να παλέψουμε για:

- Να ακυρωθούντώρα οι συμφωνίες ΤΑΙΠΕΔ– μεγαλοεπιχειρηματιών, για την παραχώρηση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα, ΔΕΗ), φιλέτων όπως το Καστέλο και την παραχώρηση εκτάσεων, όπως ο Ερημίτης.

- Να χαράξει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου οι δημόσιοι χώροι, η γη, οι υποδομές, θα είναι λαϊκή περιουσία και ο εργαζόμενος λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τις οικογένειές τους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες του λαϊκού κινήματος:

• Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, Πέμπτη 6/2 στις 6:30μμ για το ασφαλιστικό.

• Απεργιακή Συγκέντρωση τηνΤρίτη 18/2, και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Μία απεργία που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και η ΑΔΕΔΥ για τη μέρα που καταθέτουν στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

• Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας και στην Περιφέρεια όταν ξανασυζητηθεί το θέμα του Ερημίτη ή άλλα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».