Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκληρή ανακοίνωση Αρετάκη για προκάτοχο & αντιπολίτευση

Αρετάκης Νικήτας
02 Ιανουαρίου 2020 / 09:46

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ιδιαίτερα αιχμηρή για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν τα σοβαρά προβλήματα της Ζακύνθου, η ανακοίνωση του Δημάρχου του νησιού, Νικήτα Αρετάκη με αφορμή την έλευση του νέου έτους

Επί λέξει η ανακοίνωση του Δημάρχου Ζακύνθου αναφέρει τα εξής:

«Ο χρόνος που πέρασε άφησε το Δήμο μας και τις συνυφασμένες σε αυτόν κυριότερες δραστηριότητες με μεγάλα προβλήματα, αλλά με ελπιδοφόρο και ευοίωνο μέλλον.

Αφήνει μια ΔΕΥΑΖ λειτουργώντας με χαρακτηριστικά καρτέλ, με κατασχεμένους όλους τους λογαριασμούς της ακόμα και αυτόν της μισθοδοσίας λόγω χρεών στη ΔΕΗ, με μεγάλες απώλειες εσόδων και με κακοδιαχείριση των εισπραττομένων.

Αφήνει έναν ΦOΔΣΑ υπερχρεωμένο με 13 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ, με προβληματικά και γερασμένα απορριμματοφόρα και μηχανήματα και με μία απαράδεκτη προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ η οποία πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμισθεί, διότι εγκυμονεί κινδύνους δια το περιβάλλον, έναν ΦOΔΣΑ που τα χρέη και ο τρόπος λειτουργίας του είναι απειλή δια την ίδια τη λειτουργία του Δήμου.

Αφήνει ένα Δήμο υπερχρεωμένο στις Τράπεζες, χωρίς Δημοτικές υποδομές, χωρίς μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από πυρκαγιές και από ακραία καιρικά φαινόμενα, χωρίς δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, με προβληματικές παραλίες και κυκλοφοριακό, με την περιουσία του εγκαταλελειμμένη και μια πόλη που με τις ισχύουσες και ανεφάρμοστες κανονιστικές τείνει να γίνει παραγκούπολη.

Η Νέα Δημοτική Αρχή δια όλα αυτά έχει τη δική της απάντηση.

Η ΔΕΥΑΖ θα γίνει μονοπωλιακός προμηθευτής νερού στη Ζάκυνθο ελέγχοντας τους ιδιώτες μεταφορείς νερού ώστε να μην κρύβονται πίσω τους μεγάλες λαθροϋδροληψίες. Θα επιδιωχθεί νοικοκύρεμα και αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης,

θα σταματήσει η εκτέλεση έργων συν αυτό της αναβάθμισης του βιολογικού προϋπολογισμού 3.250.100 ευρώ πλέον 780.024,00 ευρώ δια ΦΠΑ από το Ταμείο της Επιχείρησης που αποκλειστικό και μόνο σκοπό είχε να εξυπηρετήσει ιδιώτες προμηθευτές και κατηγορήθηκα ότι το σταμάτησα ενώ προσπαθώ τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν σε άλλο απαραίτητο και ωφέλιμο έργο.

Ο ΦOΔΣΑ προοδευτικά θα συγχωνευθεί με το Δήμο. Δεν άρχισε ακόμη η μεταφορά απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου, διότι επιδιώκουμε να ολοκληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» με την εκτέλεση των συμβατικών ποσοτήτων διαχείρισης και όχι με την χρονική διάρκεια της σύμβασης (20-08-2020) ώστε να αρχίσει αμέσως μετά η διαχείριση των απορριμμάτων με μηχανήματα του ανάδοχου.

Ο Δήμος θα σταματήσει την σημαντική δαπάνη ύποπτων αναθέσεων μελετών και έργων χωρίς σοβαρή αιτιολογική ανάλυση, που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει έργο που το συμφωνητικό ανάθεσης υπεγράφη την ίδια μέρα με την ολοκλήρωση και παραλαβή του έργου.

Θα οργανωθούν τα Τμήματα Προμηθειών και Εσόδων ώστε να επιδιωχθούν οικονομίες στα έξοδα και πληρωμές χρεών από τους οφειλέτες.

Θα επιδιωχθεί με κάθε μέσο να εφαρμοσθεί ένα σωστό κυκλοφοριακό σχέδιο και η πόλη να αποκτήσει μια αισθητική παρουσία αντάξια της παράδοσής της η οποία θα εξασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία των δημοτών με την εφαρμογή μιας δίκαιης κανονιστικής.

Θα κατασκευασθούν έργα αναπτυξιακά τα οποία τώρα μελετώνται και επιπλέον εκατόν πενήντα μικροέργα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του Δημότη σύμφωνα με τις επισημάνσεις των τοπικών προέδρων.

Στο πρόγραμμά μας αυτό έχουμε έναν και μοναδικό αντίπαλο ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να μας εμποδίσει στο να το εκτελέσουμε. Αυτός είναι ο αντιπολιτευτικός λόγος με προεξάρχοντα τον κ. Αρμένη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσσει πάντα μια στείρα άρνηση, δεν ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το δικό μας πρόγραμμα και κατά διαχεόμενες πληροφορίες ετοιμάζει αντιπολιτευτικό πρόγραμμα με τη βοήθεια υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας με σκοπό να μας καθυστερήσει στο έργο μας.

Από την περίοδο 1997 έως το 2006 που διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ ο κ. Αρμένης δια ποσά 57.304.211 δρχ. και 585.659,60 ευρώ δεν ηδυνήθησαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να εντοπίσουν τις αντίστοιχες δαπάνες.

Σήμερα καταγγέλλουν το Δήμαρχο ως πλαστογράφο διότι με ένα έγγραφο που συνέταξαν οι μηχανικοί της διαβούλευσης εδόθη από τους ίδιους, όπως είχαν δικαίωμα, δωδεκαήμερη παράταση στην υποβολή προσφοράς στο διαγωνισμό του εργοστασίου στον «ΛΙΒΑ».

Αποκρύπτουν ότι αν δεν εδίδετο η παράταση η μόνη εταιρεία που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό θα ήτο η “Μεσόγειος”, διότι αυτή θα είχε την δυνατότητα να συντάξει προσφορά επειδή έχει δικό της γραφείο μελετών και ήτο εγκατεστημένη στο έργο ενώ οι λοιποί λόγω των εορτών που τα γραφεία μελετών είναι κλειστά θα είχαν πρόβλημα σωστής συμμετοχής, αυτό έγινε στο έργο του Δημοτικού ηλεκτροφωτισμού δεν εδόθη παράταση, απεκλείσθησαν όλοι οι συμμετάσχοντες εργολήπτες και έμεινε ένας με αυτή την ληστρική δια τον Δήμο σύμβαση.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη στην δυνατότητα συμμετοχής ώστε να έχουμε το δικαίωμα να προβάλλουμε τις απαιτήσεις μας για την κατασκευή ενός σωστού έργου.

Μάλλον αυτό δεν αρέσει σε μερικούς που τους χαλάει τα σχέδια.

Με τη βεβαιότητα ότι ο Νέος Χρόνος θα είναι χρόνος ευοίωνης προοπτικής, νοικοκυρέματος και σωστής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου εύχομαι σε όλους τους δημότες Χρόνια Πολλά με υγεία, δημιουργικά και να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες τους».