Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Ουδεμία ευαισθησία από τη συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη για τις εξορύξεις στο Ιόνιο»

«ΑΝ.Α.Σ.Α.»
25 Nov 2019 / 09:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Βέλη» κατά της «συμμαχίας» -όπως την χαρακτηρίζει- μεταξύ Κράτσα-Σπύρου και Αλεξάκη (και) για το θέμα των εξορύξεων στο Ιόνιο και την άντληση υδρογονανθράκων, εξαπέλυσε ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Με αφορμή όλα όσα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο του περασμένου Σαββατοκύριακου, η ανακοίνωση της παράταξης Γαλιατσάτου αναφέρει:

«Η συμμαχία Κρατσα-Σπυρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων.

Αρνήθηκαν το Δημοψήφισμα που πρότεινε η ΑΝ.Α.Σ.Α.

Ουδεμία ευαισθησία από την συμμαχία Κράτσα-Σπυρου-Αλεξάκη στις αιτιάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δυναμικού κινήματος κατά των εξορύξεων μετά από μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση του ΠΣ Ιονίων Νήσων.

Η θέση της ΑΝ.Α.Σ.Α., όπως κατατέθηκε και αναλύθηκε στην συνεδρίαση του ΠΣ στο Αργοστόλι:

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. προτείνει στο ΠΣ Ιονίων Νήσων να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην προοπτική άντλησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η μη αναφορά στις υπογραφείσες συμβάσεις παραχώρησης ότι ο εκμεταλλευτής βαρύνεται αποκλειστικά με την δαπάνη αποκατάστασης της όποιας ζημίας ήθελε προκληθεί στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, η επί θύραις πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ως του δημόσιου βραχίονα στις αντλήσεις, επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. τέλος, προτείνει στο ΠΣ να αποφασίσει την διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος κατ εφαρμογή των σχετικών άρθρων του ν. 4555/2018 («Κλεισθένης»), ώστε να αποφανθεί δημοκρατικά και κυρίαρχα ο λαός των Ιονίων Νήσων».