Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοδύναμο, ανεξάρτητο ευρω-ψηφοδέλτιο «αποκάλυψε» ο Μαριάς

ΜΑΡΙΑΣ
25 Φεβρουαρίου 2019 / 20:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αυτοδύναμο - ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές το Κίνημα «Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος»...

...όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Δευτέρα (25/2), στην Κέρκυρα.
Ο κ. Μαριάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου του, παρουσίασε την υποψηφιότητα της παιδιάτρου, Μαρίας Καραούλη (δραστηριοποιείται χρόνια στο νησί). Eνώ, αφού αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργιο Χονδρογιάννη (ιδιαίτερη έμφαση στην υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων), αλλά και το προεδρείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κέρκυρας (τρόποι στήριξης της ελληνικής οικογένειας στο πλαίσιο της Ε.Ε.), γνωστοποίησε τα βασικά σημεία των διεκδικήσεων του. Τα λόγια, δικά του:
1. Η πλήρης αντίθεση και ανατροπή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.
2. Η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
3. Η στήριξη των εθνικών μας δικαίων έναντι των απειλών του Ερντογάν.
4. Ειδική σχέση της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης.
5. Η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.
6. Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων.
7. Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
8. Μέτρα για στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής μιας σύγχρονης νησιωτικής πολιτικής για τη στήριξη Τουρισμού - Μεταφορών και την οικονομική ενδυνάμωση των νησιών, συμπεριλαμβανομένου και του μεταφορικού ισοδυνάμου το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από γενναίους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε εκδήλωση υπό τον κ. Μαριά και την Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».