Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τασιούλας: «Μόνον το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τον θυμό για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ»

Ευρωεκλογές
13 Μαΐου 2024 / 10:26

Οι επαφές και οι δραστηριότητες του υποψηφίου ευρωβουλευτή κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). «Θέλω να μάθω γιατί δεν μπήκαν οι τριετίες, πότε θα πάρω αύξηση, πόσα ρεπό δικαιούμαι, γιατί μας έχουν τρελάνει στη δουλειά». Αυτές τις έγνοιες και πολλές άλλες μετέφεραν στο Γιάννη Τασιούλα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα, συζητώντας μαζί του για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος και στις ευρωεκλογές.

Ο Γιάννης Τασιούλας από τη μεριά του κάλεσε τους εργαζόμενους αυτή τη δυσαρέσκεια και την οργή να την εκφράσουν και στην κάλπη. «Ο λαός μας έχει μία μεγάλη δυνατότητα στις Ευρωεκλογές. Να στείλει αποφασιστικό μήνυμα λέγοντας "φτάνει ως εδώ", στηρίζοντας και στέλνοντας όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ». Μόνο η άνοδος του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει γνήσια την αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ των λόμπι, του πολέμου και των επιχειρηματικών συμφερόντων υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα, συμπληρώνοντας ότι αυτά τα καθημερινά προβλήματα του λαού πρέπει να γίνουν το κριτήριο ψήφου στις 9 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας στο νησί, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, επισκέφτηκε και συζήτησε το Σάββατο 11/05 με τους συναδέλφους του σε εργοτάξιο ανακατασκευής πτέρυγας του ξενοδοχείου «Marbella», ενώ ακολούθησε επίσκεψη και συζήτηση με ξενοδοχοϋπαλλήλους στα ξενοδοχεία  «Marbella» και «Sandy». Το απόγευμα του Σαββάτου περιόδευσε στους Αργυράδες και στη Λευκίμμη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λευκίμμη, βρέθηκε και το λιμάνι της περιοχής εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του από την κυβέρνηση. Την Κυριακή 12/05, το πρωί, πραγματοποίησε περιοδεία και συζήτησε με κατοίκους στον Άγιος Ματθαίο. 
Την αντιλαϊκή ΕΕ οι εργαζόμενοι τη βρίσκουν σε κάθε πλευρά της ζωής τους

Στο ξενοδοχείο «Marbella» στο ερώτημα εργαζόμενου αν η Ελλάδα απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή κανονικότητα με αφορμή την επιβολή από 1η Ιουλίου 6ημερης εργασίας όταν στην Ευρώπη συζητάνε για 4ήμερο, ο Γιάννης Τασιούλας σχολίασε: «όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα στον εργάσιμο χρόνο ξεκινάνε από τον ίδιο κανόνα. Τι συμφέρει τον εργοδότη. Τους εργοδότες τους συμφέρει να υπάρχει ευελιξία της εργασίας. Να σε φέρνει για δουλειά όποτε σε έχει ανάγκη, άλλοτε δύο ώρες το πρωί, δύο ώρες το απόγευμα, κι άλλοτε από το πρωί μέχρι το βράδυ».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι με αυτό το κριτήριο η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωμάτωσε με τους νομούς «Γεωργιάδη» και «Χατζηδάκη» τις κοινοτικές οδηγίες για δουλειά μέχρι 16 ώρες, καταργώντας το 5ημερο - 8ωρο, συνολικά τον σταθερό εργάσιμο χρόνο.

Αντίστοιχο σκοπό, να αυξήσει τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων έχει και το 4ημερο υποστήριξε. Για παράδειγμα, «οι συναδέλφισσες  καμαριέρες για να πάρουν τον συνηθισμένο μισθό τους, θα πρέπει να καθαρίσουν περισσότερα δωμάτια από αυτά που σήμερα βγάζουν στο 8ωρο. Αν δεν τα βγάλουνε, δεν θα πάρουν τον ίδιο μισθό, θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερες ώρες. Το ζήτημα είναι τι βολεύει εμάς.

Εμάς μας βολεύει να έχουμε 8ωρο, με καλό μισθό που να ανταποκρίνεται στο σήμερα που η ακρίβεια έχει εκτοξευτεί» σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα παντού, από τους χώρους δουλειάς, μέχρι το ευρωκοινοβούλιο. 

Στο αντίποδα τον λαϊκών συμφερόντων στέκονται όλα τα αλλά αστικά κόμματα επισήμανε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τόσο οι Ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και οι ευρωβουλευτές των αστικών κομμάτων συνδιαμορφώνουν αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό συμπίπτουν από το 70% έως το 90% στις ψηφοφορίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ γιατί με όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο ο λαός μας θα νοιώθει πολύ πιο δυνατός την άλλη μέρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του