Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επερώτηση του Γιώργου Καλούδη για τον αποκλεισμό επιβίβασης τουριστών στα τουριστικά ημερόπλοια της Κέρκυρας

Γιώργος Καλούδης
22 Φεβρουαρίου 2019 / 09:48
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γ. Καλούδης θέτει ζήτημα αποκλεισμού επιβίβασης τουριστών στα ημερόπλοια. Όπως

αναφέρει:
Τα τουριστικά ημερόπλοια της Κέρκυρας  είναι ένα από τα ΣΥΝ του τουρισμού μας, μία ζωντανή διαφήμιση της Κέρκυρας δωρεάν. Ένα σημαντικό του στόλου των 5.000 σκαφών (μικρών , μεσαίων και μεγάλων) της Κέρκυρας, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ως ναυτικός λαός και να είμαστε υπερήφανοι.
 Και εννοείται ότι τροφοδοτούν με χρήματα και φόρους τον κρατικό κορβανά.
 Πρέπει όμως να τους δίδεται η δυνατότητα να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τους τουρίστες στη πόλη και μάλιστα στον όρμο της Γαρίτσας  και συγκεκριμμένα στη Κολώνα του Ντούγκλα  ή  στον ΝΑΟΚ όταν φυσάει Μαίστρο ή στο Καφέ Γυαλί όταν φυσάει Σιρόκο ή Όστρια.
  Με τη κατάσταση που υπάρχει σήμερα με τις πολύχρονες εργασίες στη παραλιακή της Γαρίτσας και στο Καφέ Γυαλί και έτσι όπως τα πράγματα δεν μπορούν να κάνουν επιβίβαση ούτε αποβίβαση.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
1)Έχετε τη πρόθεση να ελευθερώσετε άμεσα ένα τμήμα 100 μέτρων δεξιά και αριστερά της Σκάλας του Δημάρχου για να διευκολυνθεί η επιβίβαση και αποβίβαση των τουριστών στα Ημερόπλοια ;
2) Έχετε τη πρόθεση, ως κατασκευαστές του έργου της μικρής Μαρίνας τουριστικών Σκαφών στη Σπηλιάς, να επιτρέψετε από 1ης Απρίλη 2019 στα Ημερόπλοια να κάνουν επιβίβαση και αποβίβαση στο Καφέ Γυαλί, όταν φυσάει σιροκάδα ?
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.