Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: «Τα ζητήματα της Λευκίμμης δεν λύνονται με την αστυνομία, αλλά με διάλογο» (video)

ΠΟΑΣΥ
25 Ιανουαρίου 2019 / 12:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας και τον Περιφερειακό Διευθυντή

είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, η επικεφαλής της «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου και της «Κέρκυρα να ζεις» Γιάννης Τρεπεκλής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα των κατοίκων της Λευκίμμης, όπως είναι το κλείσιμο του Περιφερειακού δρόμου αλλά και να εξεταστεί σε ποιά φάση βρίσκεται η δέσμευση της Υπουργού κ. Γεραβασίλη όσον αφορά την αποχώρηση των Αστυνομικών δυνάμεων.

Βγαίνοντας από το αστυνομικό μέγαρο, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχει εν τη γενέσει του ένας σχεδιασμός διαφορετικός σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στη Λευκίμμη, ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα της συναίνεσης και του διαλόγου.
Συγκεκριμένα δήλωσε :«Μαζί με τους επικεφάλης των παρατάξεων «Κερκυραίων Δήμος και «Κέρκυρα να ζεις» επισκεφθηκάμε τον αστυνομικό διευθυντή και το γενικό διευθυντή και είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση.

Επανάφεραμε το αίτημα που έχει υποβληθεί και από πλευράς του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της Λευκίμμης, να απελευθερωθεί ο περιφερειακός δρόμος. Επαναβεβαιώθηκε αυτό που έχει δημοσιευθεί, οτι υπάρχει εν τη γενέσει του ένας σχεδσιασμός της αστυνομίας διαφορετικός σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας και την απομάκρυσνη των ΜΑΤ. Αυτό που διατυπώθηκε από κάθε πλευρά είναι ότι το επιχειρησιακό σχέδιο είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου για όποιους κινδύνους αυτο θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι υπήρχε ένα καλό πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Αναμένουμε όλοι τις εξελίξεις από πλευράς φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο, όμως εγώ θέλω να επαναφέρω επίσης, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι αστυνομικά ή στρατιωτικά, είναι ζητήματα που λύνονται με το διάλογο και της συναίνεση της κοινωνίας»
.