Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Aπορρίμματα, ύδρευση, οδικό δίκτυο στη συνάντηση Τρεπεκλή - Μαχειμάρη - Χειμαριώτη

Γιάννης Τρεπεκλής
15 Ιανουαρίου 2024 / 16:08

Τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Τρεπεκλής θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο για την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης του εργοστασίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν Γιάννης Τρεπεκλής με τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και το Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Βασίλη Χειμαριώτη, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση, το οδικό δίκτυο και άλλα.

Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων επισημάνθηκε με έμφαση η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών δημοπράτησης του εργοστασίου και για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο. 

Επίσης στις προτεραιότητες έχει τεθεί η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) με στόχο τη μείωση του όγκου των, προς μεταφορά, απορριμμάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του οικονομικού κόστους, με το οποίο επιβαρύνονται οι δήμοι. Ένα επίσης σχετικό θέμα είναι η εξέταση επίλυσης του προβλήματος των ογκωδών.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο προτεραιότητα είναι οι παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν ασφαλές και βατό και συγχρόνως θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις και καθαρισμό των χόρτων.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.