Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίχως Νικολούζο, με αποχωρήσεις, αλλά με απαρτία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
28 Δεκεμβρίου 2018 / 12:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδριάζει το απόγευμα το «Αλεύχιμον».

Ο Δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος, απών. Οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης της Μερόπης Υδραίου, αποχώρησαν (με το αιτιολογικό ότι «συνεδρίαση, υπ’ αυτές τις συνθήκες, δεν γίνεται»), αφού, όμως, πρώτα, έδωσαν το απαιτούμενο «παρών», προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία και να προχωρήσει η συζήτηση για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα, κατ’ αρχήν, του προϋπολογισμού. Ο Γιάννης Τρεπεκλής, δεν αφίχθη.
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους (ΛΑΣΥ), αφού προχώρησε σε μια δήλωση, στο ίδιο μήκος κύματος με τις χθεσινές του (27/12), αποχώρησε κι αυτός. Όπως και ο Γιώργος Ραιδεστηνός, αφού (επίσης) επανέλαβε την αναγκαιότητα αποχώρησης των ΜΑΤ.
Έτσι διαμορφώθηκε, λοιπόν, η «χάρτα» της συζήτησης για προϋπολογισμό – δράσης του ’19, στην Ιόνιο Βουλή (με εισηγητή τον Γ. Παντελιό). «Λειψή», με σταθερούς στην αίθουσα (μόνο) τους συμβούλους της συμπολίτευσης και τους δύο ανεξάρτητους (Σπ. Βλάχος, Ν. Γκούσης), αλλά με εξασφαλισμένη απαρτία.
Δυσφορία και συνεδρίαση
Την ίδια ώρα, έξω απ’ τον Ιόνιο Βουλή, οι Λευκιμμιώτες παραμένουν. Ένα μικρό απρόοπτο, λόγω της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, με μια γυναίκα να νιώθει δυσφορία, «αποκαταστάθηκε» (η γυναίκα συνήλθε, δίχως, τελικά, να «ενεργοποιηθεί» η αρχική κλήση του ΕΚΑΒ), με τη…. συνέχεια να πηγαίνει για το απόγευμα, όταν, σύμφωνα με το γραμματέα του «Αλεύχιμον», Γιάννη Πανδή, επίκειται συνεδρίαση συλλόγου και κατοίκων, προκειμένου να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα.