Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπογραφές για «παροχή προσβάσιμων εκλογών» σε ΑμεΑ

AMEA
27 Nov 2018 / 16:18

ΑΘΗΝΑ. Κίνηση για την άρση κάθε είδους αποκλεισμού (ή «αποκλεισμού») ΑμέΑ απ’ το δικαίωμα ψήφου, ενόψει 2019…

Πρωτοστάτης, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που, με την αρωγή, εν προκειμένω, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άρχισε τη συλλογή υπογραφών ενόψει Ευρωεκλογών, με το σύνθημα «Ευρωεκλογές για όλους».
«Λέμε στους ηγέτες ότι θέλουμε μια Ευρώπη ίσων. Λέμε στους ηγέτες ότι πρέπει να κάνουν την Ευρώπη πιο δημοκρατική. Λέμε στους ηγέτες ότι 80 εκατομμύρια ευρωπαϊκές φωνές είναι σημαντικές» διαβάζουμε στο σχετικό μήνυμα. Μαζί μ’ αυτό: «Σκάλες στα εκλογικά κέντρα. Πολλές, πολύπλοκες οδηγίες. Δυσανάγνωστα ψηφοδέλτια. Οι υποψήφιοι που ψηφίζουν εκ μέρους τυφλών. Στέρηση του νομικού δικαιώματος της ψήφου στα άτομα με νοητική αναπηρία. Αυτά τα συνηθισμένα ζητήματα θα εξακολουθούν να εμποδίζουν τα άτομα με αναπηρία να ψηφίζουν το 2019».
Το δια ταύτα; «Πάνω από 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα που λύνονται εύκολα στις εκλογές. Σε μια εποχή όπου η αποχή, ο σκεπτικισμός και η πολιτική απάθεια είναι υψηλότερες από ποτέ, είναι απαραίτητη η παροχή προσβάσιμων εκλογών. Θα δείξει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τους πολίτες τους».
Ή, άλλως, σύμφωνα με τον πρόεδρο ΕΣΑμεΑ και EDF, Ιωάννης Βαρδακαστάνης «το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσαι είναι από τα σημαντικότερα δικαιώματα που έχουμε. Αυτή η συνεχιζόμενη διάκριση πρέπει να τελειώσει».
• Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 6937157193 (Ι. Βαρδακαστάνη). Ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας, βλ. www.esaea.gr ή www.esamea.gr