Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Κακαβίτσας: «Στις αλχημείες και την προπαγάνδα απαντούν οι αριθμοί!»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
01 Nov 2018 / 13:35
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση του ΔΣ του Νοσοκομείου στην επίθεση Μπούκα για επικουρικούς και… κατάρρευση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και το… πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων, μεταξύ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου, καλά κρατεί.
Μια (και κάτι) μέρα, λοιπόν, μετά το νέο «κατηγορώ» του προέδρου της Ε.Ν.Ι, Χρ. Μπούκα, σχετικά με την ύπαρξη μισθολογικών εκκρεμοτήτων έναντι των επικουρικών Ιατρών, το ΔΣ του Γ.Ν.Κ., υπό τον Φοίβο Κακαβίτσα, πήρε το… ριμπάουντ. Προτρέποντας, κατ’ αρχήν, τον κ. Μπούκα «να μας διευκρινίσει τελικά, ποιους νοσοκομειακούς ιατρούς ακριβώς εκπροσωπεί», καθώς «σε δελτίο τύπου με τον βαρύγδουπο τίτλο “απλήρωτοι οι επικουρικοί ιατροί”, θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκ των οποίων προκύπτει ότι τελικά δεν γνωρίζει αν και πόσοι γιατροί ιατροί είναι απλήρωτοι για εφημερίες στο νοσοκομείο μας».
Ο κ. Κακαβίτσας σημειώνει πως μόνο τρεις ιατροί (εκ του συνόλου των 33 επικουρικών - σε σύνολο 102 ειδικευμένων ιατρών του Νοσοκομείου) βρίσκονται σε αυτή τη θέση, σε σχέση με την αποπληρωμή των εφημεριών του τελευταίου διμήνου. Και πως οι ίδιοι έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση…
–  «… τόσο για τις λεπτομέρειες του ζητήματος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του Υπουργείου Υγείας στο ελεγκτικό συνέδριο (μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία πράξη του επιτρόπου επί του θέματος).
–  … όσο και για το τι μέλει γενέσθαι έως τη λήξη της σύμβασής τους, στο τέλος Δεκεμβρίου, αλλά και άμεση την επαναπροκήρυξη της θέσης τους, ώστε να επανατοποθετηθούν, εντός Ιανουαρίου…»
Ο κ. Κακαβίτσας δεν άφησε αναπάντητα ούτε τα περί κατάρρευσης του Νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για «αλχημείες και προπαγάνδα», στις οποίες «δεν χρειάζεται να απαντήσει κάποιος, πέρα από τα νούμερα». Συγκεκριμένα, αναφέρει:
•25% αύξηση του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού σε 2. Μόλις. χρόνια (επιπλέον. 23 νέοι ειδικευμένοι γιατροί στο Νοσοκομείο)
•Άλλες 10 μόνιμες θέσεις ιατρών σε αναμονή διορισμού.
•Νέα τμήματα και ενίσχυση λειτουργίας βασικών μονάδων (οργανωμένο τμήμα επειγόντων, αύξηση κλινών μονάδας εντατικής θεραπείας, ενίσχυση μονάδας νεφρού).
•Επαναλειτουργία τακτικών ραντεβού για εξετάσεις αίματος.
•Νέος εξοπλισμός (μαγνητικός τομογράφος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακός μαστογράφος).
•Αύξηση χειρουργικών επεμβάσεων κατά 24%, το τελευταίο έτος.
• Αύξηση συνεδριών χημειοθεραπείας κατά 15%, το τελευταίο έτος.
•Εκ νέου ένταξη σε πρόγραμμα προμηθειών νέου αξονικού τομογράφου.
•Πλήρης αναβάθμιση του αρχείου.
• Συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς
•Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και άλλα πολλά…
Και η απάντηση του ΔΣ του Γ.Ν.Κ. καταλήγει: «Όλα αυτά εν μέσω μνημονίου… Για τέτοια κατάρρευση μιλάμε…»
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).