Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την συγκέντρωση στο Σαρόκο για το όνομα της πΓΔΜ

πΓΔΜ
06 Ιουνίου 2018 / 20:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαρόκου όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Μέλη της Ένωσης Ποντίων και της Ένωσης Μακεδόνων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ Κερκύρας της ΝΔ: Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, διαχειρίζεται τη «λύση» του Σκοπιανού ζητήματος, στη δίνη της αναξιοπιστίας, των εθνικών υποχωρήσεων και της μυστικής διπλωματίας. Έχει επιλέξει μόνη της να φέρει εις πέρας το έργο αυτό, υποκείμενη, προφανώς, στις διεθνείς πιέσεις, που όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν ευνοούν τα εθνικά μας δίκαια.
Πρέπει όμως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, να αναλογιστούν ότι, ο,τι συμφωνήσουν σήμερα, αυτό θα ακολουθεί τη χώρα μας στο μέλλον και θα είναι οριστικό και αμετάκλητο.
Η Νέα Δημοκρατία, παρότι δεν ενημερώνεται από την Κυβέρνηση θεσμικά, όπως επιβάλλεται, έχει με σαφήνεια διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις για το Σκοπιανό. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Αν η λύση δεν έχει αυτά τα στοιχεία, δεν θα είναι λύση, αλλά ζημιά για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η ελληνική κοινωνία σήμερα μίλησε προς την κυβέρνηση, με την μαζική της παρουσία στα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ σε αυτό που ο κ. Τσίπρας μεθοδεύει.
Ελπίζουμε το μήνυμα να έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, που τελευταία δεν δείχνει, γενικά, να αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας.
Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει ο ρόλος του κομπάρσου που θέλει και έχει καταφέρει να της δώσει. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ρυθμιστικός πρωταγωνιστής της περιοχής της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Και να πάψει πια να είναι η «ωραία κοιμωμένη».