Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λάθος κατάλαβε ο ελληνικός τύπος» λέει τώρα η Ryanair

Ryanair
27 Απριλίου 2016 / 11:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πτήσεις της Ryanair για Ελλάδα δεν θα διακοπούν νωρίτερα φέτος εξαιτίας της έλλειψης διάθεσης συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το θέμα των φόρων αεροδρομίου, όπως αρχικά «κατάλαβε ο ελληνικός τύπος».

Αυτό μας διαβεβαίωσε η Chiara Ravara, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Ελλάδος της Ryanair, στη χθεσινή παρουσίαση για τα εγκαίνια της νέας βάσης αεροσκάφους στην Κέρκυρα. «Η πρόωρη διακοπή των δρομολογίων ισχύει μόνο για το νησί της Κω» μας είπε, «το τελευταίο δρομολόγιο της  Ryanair για Κέρκυρα είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο, χωρίς καμία αλλαγή».
 
Αύξηση «ελεύθερων» τουριστών
 
Στην ευχάριστη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στον αεροδιάδρομο, στο καφέ-εστιατόριο Φλοίσβος στην Παναγία Βλαχέραινα, το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Κερκυραίων Κωνσταντίνος Νικολούζος, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων οικονομικής ανάπτυξης όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Βασίλης Καλούδης, o πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος και ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρος Ρόκας. Όλοι χαιρέτισαν με αισιοδοξία την έναρξη των δρομολογίων και την είσοδο 12 νέων συνδέσεων του νησιού με Αθήνα, Βαρσοβία, Βενετία (Τρεβίζο), Βουδαπέστη, Ζέσουφ, Κατοβίτσε, Κολονία, Μπέρμινχαμ, Μπρατισλάβα, Πίζα, Πόζναν, και Ρώμη (Φιουμιτσίνο). Ο δήμαρχος κ. Νικολούζος τόνισε ότι η αύξηση των δρομολογίων θα σημάνει την αύξηση του αριθμού των ανεξάρτητων τουριστών που δεν προσανατολίζονται σε all-inclusive καταλύματα, γεγονός που υπόσχεται ουσιαστική ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας του νησιού.
 
Η νέα εποχή
 
Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα εγκαινιάζεται η σύνδεση της Ryanair με την Αθήνα ενώ συχνότερες θα είναι οι πτήσεις ανά εβδομάδα προς Ανατολικά Μίντλαντς (από 1 σε 2), Βρυξέλλες (από 1 σε 2), Λονδίνο (από 4 σε 5) και Μιλάνο (από 4 σε 5), «συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, διακινώντας 330.000 επιβάτες από/προς την Κέρκυρα και στηρίζοντας παράλληλα 230 παράπλευρες θέσεις εργασίας» δήλωσε η κ. Ravara, η οποία τόνισε επίσης ότι, κατά κανόνα, ο τελικός απολογισμός του αριθμού των επιβατών ξεπερνά τις προβλέψεις. Στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι η αύξηση των συνδέσεων σε 35 από 22 και των επιβατών από 330.000 σε 520.000 έως το 2025. Τέλος, ο αερολιμένας Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας θα αποτελέσει τη νέα βάση ενός αεροσκάφους της Ryanair και το γεγονός γιορτάζεται ήδη με ιδιαίτερα χαμηλούς ναύλους από την Κέρκυρα προς τους διεθνείς προορισμούς της εταιρίας διαθέσιμους μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σπεύσατε!