Σάββατο 01.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόληψη για τα εργατικά ατυχήματα ζητά το Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
13 Απριλίου 2016 / 16:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον άτυχο συνάδελφο ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε σοβαρό ατύχημα κατά την ώρα της εργασίας του στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου και παράλληλα καταδικάζει τις ευρύτερες αιτίες που πολλές φορές στο παρελθόν και δυστυχώς και στο παρόν, συνεχίζουν να οδηγούν σε τέτοια δυστυχήματα.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: «Ως φορέας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποστηρίζουμε πάγια την αδήριτη ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με ελαστικές σχέσεις εργασίας – δίμηνες, οχτάμηνες, κοινωφελής εργασία κτλ. - ενώ η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και συντήρησης του εξοπλισμού της κάθε υπηρεσίας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη».
Παράλληλα τα Εργατικό Κέντρο ζητά από το Δήμο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με τη χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καθιέρωση προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος στο μέλλον.