Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος Κυνηγετικός Σύλλογος στη Ζάκυνθο

imerazante.gr
20 Δεκεμβρίου 2017 / 08:53

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στροφάδες είναι το όνομα του νέου κυνηγετικού – σκοπευτικού συλλόγου Ζακύνθου ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση στον χώρο του κυνηγιού στο νησί.

Δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια της θήρας, αλλά αποσκοπεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διάδοση πρακτικών για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία κ.α.
Μάλιστα, θα επιδιώξει τη συνεργασία με οποιονδήποτε φορέα μοιράζεται κοινούς στόχους. Για αυτό στα σχέδια προτεραιότητάς του περιλαμβάνεται η δημιουργία εκτροφείου θηραμάτων και η προστασία – αύξηση των υπαρχόντων πληθυσμών. Ήδη, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία και τον εθελοντικό σύλλογο “Ο Πεύκος” έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος προστασίας και παροχής τροφής και νερού σε υπάρχοντες πληθυσμούς πέρδικας και λαγού με σκοπό την αύξησή τους και μόνο. Κύριες επιδιώξεις, επίσης, αποτελούν η οικονομικότερη έκδοση αδειών θήρας, η δημιουργία Τράπεζας Αίματος, οι εθελοντικές δράσεις, οι επιστημονικές μελέτες, η ένταξη του συλλόγου στη δύναμη της Πολιτικής Προστασίας, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ζώνης εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων.
Η σύνθεση του προσωρινού Δ.Σ. αποτελείται από τους κ.κ. Γιώργο Μουζάκη, Σταύρο Τσουκαλά, Γιώργο Μάνεση, Ιωάννη Καποδίστρια και Αντώνη Παλαιοθόδωρο, ενώ τα γραφεία του συλλόγου θα λειτουργήσουν σύντομα στην οδό Αγίου Λαζάρου 169.
Καλεί όλους τους κυνηγούς της Ζακύνθου να στηρίξουν την προσπάθεια, όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Πηγή: imerazante.gr