Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα την εκπαίδευση

ΚΚΕ Κέρκυρας
05 Δεκεμβρίου 2017 / 12:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Κομματική Οργάνωση Κέρκυρας Εκπαιδευτικών – Ιονίου Πανεπιστημίου και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ,

 διοργάνωσαν εκδήλωση στην Ιόνιο Βουλή την Κυριακή 3 Δεκέμβρη.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας του ΚΚΕ και το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι κατακτήσεις του Σοσιαλισμού στην Παιδεία»
Πέρα από την εισηγητική ομιλία και τη συζήτηση που ακολούθησε, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την προβολή ενός video σχετικό με το θέμα και μουσικό πρόγραμμα.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Ιωαννίδης, επισήμανε τα τεράστια επιτεύγματα σοσιαλισμού στον τομέα της Εκπαίδευσης που πήγαιναν χέρι – χέρι με τα αντίστοιχα επιτεύγματα στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού κλπ.

Σημείωσε πως, σήμερα, παρά το ότι η ανθρώπινη γνώση και η επιστήμη κατακτά συνεχώς νέα παιδεία, δίνοντας τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνουμε τη ζωή, αυτό δε γίνεται γιατί η ικανοποίηση των αναγκών που η ίδια η ζωή έχει θέσει μέσα από την εξέλιξη της κοινωνίας σκοντάφτει στη λέξη εμπόρευμα. Έτσι και η παιδεία μέσα στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα και όπως όλα τα εμπορεύματα, υπάρχουν τα ακριβά και τα φθηνά, αυτά για τους λίγους και αυτά για τους πολλούς.

Με την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση χτίστηκε μία κοινωνία που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να έχουν απόλυτα δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένων και όλων των υποστηρικτικών δομών που θα πρέπει να υπάρχουν μέσα στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα πανεπιστήμια.
Όσοι μας λένε ότι δε γίνεται, ότι είναι ουτοπία να ζητάμε σίτιση και στέγαση για όλους, δωρεάν μετακινήσεις, γιατρούς μέσα σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, διακοπές για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα πολιτισμού πρέπει να αναδεικνύουμε ότι αυτά έγιναν δεκαετίες πριν στην ΕΣΣΔ, σε μία κοινωνία όπου επίκεντρο δεν είναι το κέρδος αλλά η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η εμπειρία από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην εκπαίδευση δεν είναι μία ιστορική συζήτηση, μία καταγραφή των όσων έγιναν. Είναι ένα όπλο στα χέρια του κάθε κομμουνιστή στην καθημερινή δράση, στον καθημερινό αγώνα για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.