Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζεται για νέα επίσκεψη στις Φυλακές Κέρκυρας ο Υπ. Δικαιοσύνης

Κώστας Παυλίδης
03 Οκτωβρίου 2017 / 16:51

Για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο χώρο των Φυλακών Κέρκυρας και το χώρο μνήμης των βασανισθέντων πολιτικών κρατουμένων.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονης θα επισκεφθεί και πάλι την Κέρκυρα με σκοπό να παρευρεθεί στην εκδήλωση που προγραμματίζεται στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας, όπου θα τοποθετηθεί αναμνηστική μαρμάρινη επιγραφή στη μνήμη των βασανισθέντων πολιτικών κρατουμένων της Αριστεράς. Ο Στ. Κοντονής είχε λάβει την απόφαση αυτή κατά την επίσκεψή του στις Φυλακές το Μάρτη του 2017 και είχε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργηθεί εκεί ένας μικρός χώρος μνήμης και τιμής.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο χώρο των Φυλακών είναι ωστόσο ακόμα μια αφορμή για την επίσκεψη του Υπουργού, ο οποίος είχε εξαγγείλει τη δημιουργία του. 

Συνάντηση του Κ. Παυλίδη στο Υπ. Δικαιοσύνης

Στο Υπουργειο Δικαιοσύνης βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Δικαιοσύνης, Ε. Φυτράκη. Θέμα της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναγνώριση της μονάδας απεξάρτησης Κέρκυρας ως επίσημη δομή απεξάρτησης ενταγμένη στο ΕΣΥ. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, απαιτείται  τροποποίηση του νόμου 4139/13, ενώ η Μονάδα έχει ήδη ενταχθεί στο νέο Οργανισμό του Γ.Ν. Κέρκυρας.                                          

Συζήτησαν ακόμη, τη δυνατότητα υποστηρικτικής αξιοποίησης της συγκεκριμένης μονάδας καθώς και της μονάδας υποστήριξης κρίσεων στις φυλακές Κέρκυρας. Ο κ. Γενικός ενημέρωσε το βουλευτή και για την αύξηση του προσωπικού των φυλακών εντός του ‘18 κατά 15 άτομα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπ. Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή στις φυλακές Κέρκυρας με αφορμή τη λειτουργία του σχολείου 2ης ευκαιρίας εντός των φυλακών, καθώς και η εκδήλωση που προγραμματίζεται για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των βασανισθέντων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Κέρκυρας.