Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: Προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων η επιστολή για προσλήψεις

Τεμπλόνι
03 Οκτωβρίου 2017 / 08:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύνδεσμος Καθαριότητας ότι ο εργολάβος διαχείρισης-δεματοποίησης-κομποστοποίησης προτίθεται να προσλάβει κατά προτεραιότητα εργαζομένους

από την περιοχή του Τεμπλονίου. 
«Δυνάμει της σύμβασης ανάθεσης διαχείρισης-δεματοποίησης-κομποστοποίησης του ΣΥΔΙΣΑ Ν. Κέρκυρας με την εταιρεία WATT Α.Ε. και της πρόβλεψης στην διακήρυξη που κατήρτισε ο ΣΥΔΙΣΑ Ν. Κέρκυρας, η ανάδοχος εταιρεία δεσμεύεται να προσλάβει το εργατικό δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών του έργου κατά προτεραιότητα από την περιοχή του Τεμπλονίου. Στα πλαίσια αυτά απεστάλη από τον φορέα επιστολή στους Συλλόγους της περιοχής Τεμπλονίου με την οποία προσκλήθηκαν να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους της περιοχής.   
 
Σε αυτό το πλαίσιο  δημοσιοποιείται το παρόν  ώστε να ανταποκριθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι και να στελεχωθεί η μονάδα το συντομότερο δυνατό.
 
Τα στοιχεία επικοινωνίας απευθείας με τον ανάδοχο του έργου.
 
Εταιρεία WATT A.E
Υπεύθυνος : Νίκας Ευθύμιος, τηλ.  6942841464
 
Το παρόν δελτίο αποστέλλεται προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου ενώ  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέρκυρας (www.corfu.gr) και σε τοπικές εφημερίδες του Δήμου».  
 
Η αντίδραση του Τεμπλονιού

Από τη μεριά του ο Σύλλογος Τεμπλονίου αποδοκιμάζει την ενέργεια του Συνδέσμου Καθαριότητας και την χαρακτηρίζει προσπάθεια «εξαγοράς συνειδήσεων»  υπενθυμίζοντας ότι παραμένουν αμετακίνητοι στην αντίθεσή τους για το δεματοποιητή και για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση. 

Παρατηρήσεις του Συλλόγου Τεμπλονίου όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιστολή:

«Σχετικά με την επιστολη που μας απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ έχουμε να του γνωστοποιήσουμε :
α) Ο εξωραιστικός πολιτιστικός σύλλογος Τεμπλονίου δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τις υπηρεσίες του δήμου Κέρκυρας
β) Εαν ο δήμος χρειάζεται εργαζόμενους για την ενδιάμεση διαχείριση δεν έχει παρά να εκδώσει ανακοίνωση μέσω του αρμοδίου γραφείου του
γ) Για ποιό λόγο δεσμεύτηκε προσωπικά ο πρόεδρος του φορέα απέναντι στην εργολήπτρια εταιρία για εξεύρεση προσωπικού ενώ θα μπορούσε να το θέσει ως δέσμευση(σε οτι αφορά πρόσληψη προσωπικού απο την περιοχή μας) στην εταιρία
δ) Σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία αυτή αλλά ούτε και να γίνουμε τροχοπέδη σε όποιον συμπολίτη μας εκφράσει το ενδιαφέρον του για εργασία στην συγκεκριμένη δραστηριότητα». 

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου το «πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας, αφορά το σύνολο του νομού και όχι όπως λανθασμένα διατυπώνεται το Τεμπλόνι και την ευρύτερη περιοχή»