Δευτέρα 03.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπόδισαν τις γεωτεχνικές έρευνες στον Ερημίτη

Ερημίτης
28 Αυγούστου 2017 / 14:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομάδα γεωτεχνικών επιχείρησε ανεπιτυχώς την Τετάρτη 23/8 να κάνει χερσαίες και θαλάσσιες γεωτεχνικές έρευνες για τη στατικότητα του εδάφους στον Ερημίτη.

Οι πληροφορίες θέλουν την ομάδα γεωτεχνικών να απευθύνεται σε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα σκάφη της περιοχής ώστε να νοικιάσουν βάρκα και να μεταφερθούν στη θαλάσσια περιοχή για να γίνουν οι έρευνες. Όπως διαδόθηκε από κατοίκους της περιοχής του Ερημίτη, άνθρωποι που είναι εναντίον της οικοδόμησης στο σημείο, εμπόδισαν τη βάρκα να ξεκινήσει. 
Επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου "Ερημίτης Πλους" Κώστα Σαρακηνό, με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων σκαφών Γιάννη Δουμαράπη και με τον εκπρόσωπο της "NCH Capital", Θεόδωρο Παγκράτη, ώστε να μας μεταφέρουν τα συμβάντα. 
 
Μυστικότητα 
 
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου "Ερημίτης Πλους" Κώστας Σαρακηνός, ανέφερε ότι  οι εκπρόσωποι της εταιρείας μίσθωσαν τη βάρκα χωρίς να αναφέρουν το ποιοί πραγματικά είναι. Αρχικά, όπως μας είπε, είχαν παρουσιαστεί ως ψαράδες που θα πήγαιναν για ψάρεμα. Μόλις ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζομένων σκαφών ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής ότι πρόκειται για εκπροσώπους της εταιρείας NCH Capital, ζήτησε να επιστραφεί η βάρκα άμεσα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον κ. Σαρακηνό, οι γεωτεχνικοί νοίκιασαν δωμάτιο υποστηρίζοντας ότι θα έρθουν στην Κέρκυρα για τουρισμό και αποκρύπτοντας ότι θα πραγματοποιήσουν γεωτεχνικές έρευνες.
 
«Το θέμα θεωρείται λήξαν»
 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας "NCH Capital", Θεόδωρος Παγκράτης, ανέφερε ότι ένας άνδρας εμπόδισε την ομάδα γεωτεχνικών να μεταφερθεί με βάρκα που είχαν νοικιάσει σε θαλάσσια περιοχή στην οποία θα γινόταν οι έρευνες για τη στατικότητα του εδάφους. Ο κ. Παγκράτης τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης της βάρκας δεν είχε πρόβλημα με το να τη χρησιμοποιήσουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι όλα αυτά γίνονται για να καθυστερήσει το έργο, τονίζοντας ότι "το θέμα θεωρείται λήξαν από την πλευρά της εταιρείας και το έργο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί". 
 
Δεν ήξερε
 
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζομένων σκαφών, Γιάννης Δουμαράπης, μας μετέφερε ότι νοίκιασε τη βάρκα χωρίς να γνωρίζει την ιδιότητά τους και το σκοπό τους. Τη νοίκιασε το πρωί της Τετάρτης και όταν το απόγευμα έμαθε ότι πρόκειται για εκπρόσωπους της NCH Capital, ζήτησε να την επιστρέψουν άμεσα. Ο κ. Δουμαράπης ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ο ίδιος ο βαρκάρης όπως έχει ακουστεί, καθώς οι ενοικιαστές ζήτησαν να κατευθύνουν μόνοι τους τη βάρκα χωρίς κάποιον οδηγό. "Αν ήξερα ποιοί είναι δεν θα είχα προχωρήσει ποτέ στην ενοικίαση", τόνισε κλείνοντας.