Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα πυρά της Aquis προς την επιχείρηση Ρίζου για το Sandy Beach

Sandy Beach
20 Μαΐου 2017 / 08:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδιωχθήκαμε παράνομα και θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις που μας αναλογούν, δηλώνει η Διοίκηση της Aquis

απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις της εταιρείας "Αγιος Γεώργιος ΑΞΤΕ" ιδιοκτησίας Ρίζου.

Ολόκληρη η δήλωση της Διοίκησης:
«Σε απάντηση νέων παραπλανητικών δηλώσεων της εταιρείας Άγιος Γεώργιος, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
 
Η λειτουργία της μονάδας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία συνεχίζεται παράνομα και καταχρηστικά, καθώς η δικαστική απόφαση με την οποία ανέλαβαν τη διαχείριση έχει ήδη ανακληθεί, η δε εκτέλεση Διαταγής Απόδοσης Μισθίου έχει ανασταλεί. Καμία δικαστική απόφαση δεν νομιμοποιεί τις ενέργειές τους, οι οποίες μας πλήττουν σοβαρά και επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις που μας αναλογούν και οι οποίες όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί είναι τεράστιες. Είναι δε ξεκάθαρο ότι μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου του Νοεμβρίου ισχύει η πρόσφατη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που μας δικαιώνει. Όσον αφορά την επανεγκατάστασή μας στο ξενοδοχείο, αυτή θα κριθεί από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας στις 14 Ιουνίου, καθώς αυτή είναι η διαδικασία που ορίζει ο Νόμος.

Όσον αφορά τις συμβάσεις με τους τουριστικούς πράκτορες, η αλήθεια είναι ότι εκβιαστικά τους βάζουν να ξαναυπογράψουν τα ήδη υπάρχοντα με εμάς συμβόλαια ζητώντας εκ νέου τα χρήματα, είναι δε χαρακτηριστικό και εξαιρετικά ζημιογόνο για το ξενοδοχείο ότι από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαΐου είχαν σταματήσει να δέχονται νέες κρατήσεις!
Σχετικά με το προσωπικό, η άλλη πλευρά συνεχίζει να διαφημίζει ότι πλήρωσε τα χρωστούμενα της Aquis που ήταν το Επίδομα και η Αποζημίωση Αδείας, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ήταν 200.000 και που ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν για να λειτουργήσουν το ξενοδοχείο – αφού με τις ενέργειές τους δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στη δική μας επιχείρηση.

Σημειωτέον ότι ενώ η εταιρεία «Άγιος Γεώργιος» διαφημίζει και διατυμπανίζει ότι έχει αποπληρώσει τα χρωστούμενα της εταιρείας μας προς τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου και ότι παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ειρηνικό εργασιακό περιβάλλον, από το ίδιο το πρακτικό του ΣΕΠΕ προκύπτει ότι, η εταιρεία Άγιος Γεώργιος δεν έχει καταβάλλει στους εργαζόμενους τους μισθούς από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, ενώ παρανόμως και καταχρηστικώς δεν τηρεί το πενθήμερο και δεν αναγνωρίζει τις υπερωρίες στις οποίες προβαίνουν οι εργαζόμενοι.
Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την επιχείρησή μας, από την οποία έχουμε εκδιωχθεί παρανόμως και να αποκαταστήσουμε πλήρως την σχέση μας με τους τουριστικούς πράκτορες, το προσωπικό και τους προμηθευτές».