Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Europe Direct
22 Nov 2016 / 13:26

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ). Εγκαινιάστηκε σήμερα το κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct στην Περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

Σκοπός των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, είναι να αποτελέσουν διαύλους επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, καθώς και να υποστηρίξουν και να συμπληρώσουν το έργο των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη - μέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Υπάγονται στη Γενική Δ/νση Επικοινωνίας της ΕΕ και βρίσκονται υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κάθε κράτος – μέλος.

Στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσε  ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, θα λειτουργήσουν δύο γραφεία Europe Direct: Το ένα θα βρίσκεται στο κτίριο της Νομαρχίας Κέρκυρας και το δεύτερο, που ακόμα βρίσκεται υπο διαμόρφωση, στο κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές Ποταμού.

Τα εγκαίνια έγιναν στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, παρουσία στελεχών της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Εκτός από τον Περιφερειάρχη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Άρης Περουλάκης, αν. επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ακολούθησε συναυλία του κουαρτέτου πνευστών της ΦΕΚ.    

Περισσότερες φωτογραφίες