Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στήριξη χρειάζεται ο Κερκυραϊκός Γ.Σ.

Νίκος Μόσχος
20 Ιουλίου 2016 / 14:46

Αναμένοντας την συμμετοχή του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη στους Πανευρωπαϊκούς Παίδων ανέβαλα την δημοσίευση των σκέψεων μου από τις επιτυχίες των αθλητών-τριων του Κερκυραϊκού Γ.Σ το τελευταίο διάστημα.

Ο Παναγιώτης νίκησε, έτρεξε ανεμίζοντας την Ελληνική σημαία, Παιάνισε ο Εθνικός ύμνος της Πατρίδας του για την νίκη του και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο για την επιτυχία του, κυρίως για την γενναία απόφαση του να αξιοποιήσει το ταλέντο του, στην οικογένεια του και κυρίως στη Μανούλα του, στον Προπονητή του Παύλο Σκορδίλη, στο Σύλλογο του, στον Παναγιώτη Παπαδάτο που τον ανακάλυψε και τον έπεισε  να ασχοληθεί με τον Στίβο, στον ΣΕΓΑΣ και σε άλλους  που άμεσα η έμμεσα βοηθούν τον Παναγιώτη να επιλύσει τα μικρά η μεγάλα  προβλήματα του. 
Όπως προανέφερα το τμήμα στίβου του Κερκυραϊκού Γ.Σ διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του.
Εκτός από την τεράστια επιτυχία του Παναγιώτη αναμένεται η συμμετοχή των Κων/να Ρωμαίου και Νίκου Νεράντζη στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων  με πιθανότητες διάκρισης.
Επίσης επιδόσεις και διακρίσεις όπως, του Δημήτρη Μονόπωλη, Χαράλαμπου Βασιλάκη και των άλλων νέων Παιδιών, Σπυριδούλα Καρύδη, Αντώνη Χειμαριού, Γιώργου Χαλικιά, Σοφοκλή Τζαβανίδη, Γιώργου Αναγνώστου, Μανώλη Αλεξάκη, Φοίβου Αυλωνίτη, Γιώργου Βραχλιώτη, που πρώτευσαν στη Γενική Βαθμολογία Αγοριών στους Πανελλήνιους Παμπαίδων Βορ. Ομίλου, δίνουν ελπίδες για συνέχιση των διακρίσεων.
Ο Κερκυραϊκός Γ.Σ δεν έχει μόνο παρόν αλλά και ένα τεράστιο παρελθόν, με επιτυχίες σε Παγκόσμιο και διεθνές επίπεδο όπως του Κοντοσώρου, Τσιμίνου, Σγούρου, Λέσση,Φαρούγγια,  Μάνου, Βασιλάκη, Μουμούρη, Κότση και δεκάδων άλλων αθλητών-ιων τα τελευταία 35 χρόνια.
Στηρίζεται  στη συνεργασία, με πρωταγωνιστές την κοινωνία και την νεολαία, τους προπονητές, την Διοίκηση, τα θεσμικά και κοινωνικά στελέχη  και κυρίως με  τις οικογένειες των παιδιών που μας εμπιστεύονται και τα εντάσσουν στο Σύλλογό μας όχι μόνον για να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους αλλά κυρίως για τις αρχές και τις αξίες που παίρνουν μέσα από την λειτουργία του Ιστορικού Συλλόγου. 
Οι επιτυχίες αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τον Σύλλογο, αρκεί να θυμηθούμε τις αγωνιστικές εκπληκτικές διακρίσεις των περιόδων 1978-1983 , 1985-1990, 1998-2005. Γνωρίζουμε πώς να τις διαχειριστούμε και να τις αξιοποιήσουμε.  
Παραμένουμε σεμνοί, προσγειωμένοι και αγωνιστικοί, με ευθύνη συνέχισης της Ιστορίας και της προσφοράς του ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ Γ.Σ προς την νεολαία του τόπου μας. 
Όλα είναι όμορφα και χαρούμενα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όμως χρειαζόμαστε  βοήθεια και συμπαράσταση , διότι οι μεγάλες επιτυχίες έχουν μεγάλες απαιτήσεις και υποχρεώσεις για την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων.
Αλήθεια έχει σκεφτεί κανείς πως αυτός ο Ιστορικός Σύλλογος αντιμετωπίζει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα λειτουργίας του Τμήματος Στίβου, την  παρουσία των παιδιών στους αγώνες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο, την ανάγκη προμήθειας Αθλητικού Υλικού την ανυπαρξία αθλητικών υποδομών, τα προβλήματα προπόνησης στο Ε.Α.Κ Κέρκυρας και τόσων άλλων προβλημάτων που υπάρχουν; 
Βοήθεια ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών και πολιτών, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, του Αστικού  ΚΤΕΛ , της Ιεράς Μητροπόλεως είναι σημαντικές. 
Η ηθική και επικοινωνιακή συμπαράσταση των αρχών, Δημάρχου, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη  και άλλων εκπροσώπων που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την τεράστια προσπάθεια, δίνει δύναμη και κουράγιο αλλά δεν αρκούν. 
Απαιτείται οικονομική στήριξη, λύση για την προμήθεια αθλητικού υλικού , καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση των αθλητικών χώρων και
Κυρίως του Ε.Α.Κ.Κέρκυρας.
Οι γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στον Κερκυραϊκό Γ.Σ για όλους τους λόγους που προαναφέραμε και κυρίως γιατί οι περισσότεροι έχουν διατελέσει αθλητές-τριες κατά το παρελθόν κι γνωρίζουν οι ίδιοι το περιβάλλον και τον τρόπο λειτουργίας.
Παρακαλούνται  όλοι οι φίλοι και τα μέλη  να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο 
«Γυμναστήριο».  Η παρουσία τους είναι πολύτιμη και θα δώσει ψυχική και συναισθηματική στήριξη για την συνέχιση του δύσκολου έργου μας.