Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερωτήσεις Λα.Συ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
22 Δεκεμβρίου 2019 / 10:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εννέα ερωτήσεις στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου, κατέθεσε η Λαϊκή Συπείρωση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας:

Κύριε πρόεδρε,
σας ενημερώνουμε για τις ερωτήσεις, τις οποίες επιθυμούμε να θέσουμε, στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Δεκεμβρίου 2019.
 
1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ποσό παγίας δίνεται από το δήμο προς τους προέδρους των κοινοτήτων; Υλοποιείται ή όχι η απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου; Εάν όχι με τίνος την ευθύνη;  (Απευθύνεται προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Γρηγορόπουλο και τον κ. Δήμαρχο)
2η ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για άδειες; Εάν όχι σε ποιους δεν έχουν εγκριθεί και για ποιο λόγο; Υπάρχει ζήτημα μη αναγνώρισης αδειών του 2018 και ρεπό από την περίοδο πριν από τη δημιουργία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας; Υπάρχει θέμα μη αναγνώρισης αδειών ή ρεπό των εργαζομένων 3Κ για το διάστημα πριν από την ορκωμοσία τους; (Απευθύνεται προς τον κ. Δήμαρχο)
3η ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον προϋπολογισμό έχουν καταγραφεί ανείσπρακτα έσοδα από τέλη περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχουν μεγάλοι οφειλέτες; Εάν ναι ποιοι είναι, με τι ποσά και τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για την είσπραξη αυτών των χρημάτων; (Απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Πουλιάση)
4η ΕΡΩΤΗΣΗ: Στη σύσκεψη για το πρόβλημα των απορριμμάτων με τους άλλους δημάρχους και κυβερνητικούς παράγοντες γιατί δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος ή ένας εκπρόσωπος του Δήμου; Εάν πήγαινε ποια θα ήταν η θέση μας για το θέμα των απορριμμάτων; Με ποια θέση γενικά εκπροσωπείται ο Δήμος σε διάφορες εκδηλώσεις για το ζήτημα αυτό από τη στιγμή που δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο; (Απευθύνεται προς τον κ. Δήμαρχο)
5η ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται έχοντας ουσιαστικά προβλήματα, όπως με το ΚΤΕΟ, έλλειψη ταχογράφων κλπ ; Εάν ναι με τίνος εντολή και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση που θα συμβεί κάτι; (Απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο κ. Σαούλο)
6η ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει επόπτης Ασφαλείας στο Δήμο και εάν όχι τι κάνει γι’ αυτό η δημοτική αρχή; (Απευθύνεται προς τον κ. Δήμαρχο)
7η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια η θέση της δημοτικής αρχής απέναντι σε αίτημα, το οποίο έχει καταθέσει η εταιρεία που επιχειρεί να καταστρέψει, στο βωμό δήθεν της ανάπτυξης, την περιοχή του ΕΡΗΜΙΤΗ; (Απευθύνεται προς τον κ. Δήμαρχο)
8η ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί συνεχίζετε να μη βάζετε στην ημερήσια διάταξη τα δύο θέματα που σας έχουμε ζητήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα οποία αφορούν την κατάσταση της παιδείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή μας και το πρόβλημα των απορριμμάτων;  (Απευθύνεται προς τον πρόεδρο το ΔΣ κ. Γρηγορόπουλο)
9η ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρατηρείται η συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΔΣ (π.χ. θέματα προ ημερήσιας διάταξης). Θα συνεχίσει η μη εφαρμογή της νομοθεσίας ή όχι; (Απευθύνεται προς τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου)  
 
Αχαράβη, 20/12/2019                                                                   
Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: Ρούσσινος Κώστας, Ρούσσινος Αλέξανδρος, Μπάνος Βάρθης