Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερό «όχι» του τοπικού ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με Κράτσα

ΚΙΝΑΛ
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το «μπαλάκι» στον Αλέξανδρο Αλεξάκη και τα μέλη της παράταξής του

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα έβαλαν όλα κάτω» στη σύσκεψη των τοπικών εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα την πιθανή συνεργασία με την παράταξη της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, ενδεχόμενο που προκάλεσε εσωκομματικές συγκρούσεις. 
Άλλωστε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Θανάσης Ντέλκος του Τομέα Οργανωτικού, ταξίδεψαν στην Κέρκυρα επί τούτου, προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή γραμμή πλεύσης, παρουσία και των δύο πλευρών.
Η διαφωνία των τοπικών στελεχών με την παράταξη "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" του  Αλέξανδρου Αλεξάκη, που στηρίχθηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ, δεν αμβλύνθηκε. Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής Νίκο Τησαρχόντου, η ολομέλεια αποφάσισε υπέρ της αυτόνομης παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση: «Δεν θα υπονομεύσουμε καμία προσπάθεια που είναι προς τη θετική κατεύθυνση και θα στηρίξουμε ο,τι είναι καλό για τον τόπο, όχι όμως από θέσεις εκτελεστικής εξουσίας» είπε ο Νίκος Τησαρχόντου στο enimerosi.com.

Ο Δημήτρης Μπιάνκης 

Η άποψη του βουλευτή Κέρκυρας Δημήτρη Μπιάνκη, όπως την εξέφρασε στο enimerosi.com, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Στην συγκεκριμένη φάση που διανύουμε, ουδείς εκ των παρευρισκομένων θεωρεί ότι πρέπει να γίνει συμφωνία με την κ. Κράτσα σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας. Όποια συνεργασία προκύπτει, πρέπει να προκύπτει κατόπιν διαλόγου μέσα στα θεσμικά όργανα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν πολύ κρίσιμες ζητήματα να διαχειριστούν, για να αναφέρω μερικά μόνο παραδείγματα, οι υδρογονάνθρακες, οι λατομικές ζώνες, το βιομηχανικό πάρκο κ.α. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στα οποία θα πάρουμε θέση».

Ο χρόνος θα δείξει

Ο επικεφαλής της "Επτανησιακής Πρωτοβουλίας" επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις με την κ. Κράτσα, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης. Εξάλλου συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας έχει δοθεί και στην Περιφερειάρχη. 
Η αρνητική στάση των τοπικών στελεχών, πάντως δεν επιβάλλει στην πλευρά Αλεξάκη να ακολουθήσει την ίδια γραμμή, καθώς πρόκειται για αυτοδιοικητική παράταξη. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει την άποψη του κόμματος στα μέλη της παράταξής του και θα αποφασίσουν αν θα συμπλεύσουν.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.