Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 103 υποψηφίους ο Αλ. Αλεξάκης διεκδικεί τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Αλέξανδρος Αλεξάκης
02 Σεπτεμβρίου 2023 / 21:24

«Στις 8 Οκτωβρίου σταματούμε με τη νοοτροπία της οπισθοδρόμησης και της στασιμότητας».

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΑΛ. ΑΛΕΞΑΚΗΣ). Καταθέσαμε την Πέμπτη, το ψηφοδέλτιο Νίκης του Συνδυασμού μας «Νέα Αρχή» για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Απαρτίζεται από 103 ικανότατους ενεργούς Δημότες, από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που αγαπούν τον τόπο τους και αποφάσισαν να συστρατευτούν στο μεγάλο αίτημα για μια Νέα Αρχή στην Νότια Κέρκυρα, στις 8 Οκτωβρίου.

Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, για να περάσει η Νότια Κέρκυρα στη Νέα Εποχή, έχουν πια ωριμάσει. Οι τριτοκοσμικές εικόνες που συναντά κάποιος επισκεπτόμενος τον Δήμο μας, πρέπει να εκλείψουν σύντομα για να μπορέσει ο τόπος μας να αποφύγει τα χειρότερα που είναι μπροστά.

Από τα ψέματα και τις ανακρίβειες, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με αλήθειες για τις πραγματικές ανάγκες και τους τρόπους για να βγούμε από το τέλμα.

Από τα «έργα-μακέτες» που απολαμβάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει έρθει η ώρα η Νότια Κέρκυρα να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Έργα εμβληματικά - έργα αναπτυξιακά για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Έργα πνοής - έργα σημαντικά για την καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών της Νότιας Κέρκυρας.

Αυτά τα έργα δεν μπορεί να τα εκτελέσει η σημερινή Δημοτική αρχή η οποία απέτυχε παταγωδώς σε ΟΛΑ. Μία Δημοτική αρχή απόμακρη από τον Δημότη, η οποία δεν έκανε καμία προσπάθεια να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας.

Αυτά τα έργα δυστυχώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν από εκείνους οι οποίοι έφεραν την Νότια Κέρκυρα σε αυτό το χάλι. Πολιτικούς - Κομματικούς παράγοντες της Νότιας Κέρκυρας εν ενεργεία αλλά και συνταξιοδοτημένους. Παράγοντες οι οποίοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προστατευτικά στεγανά και άφησαν την σημερινή Δημοτική αρχή ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα την «Άλωση της Πόλης». Αποτυχημένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν τα κοινά από θέσεις ευθύνης, οι οποίοι εμφανίστηκαν δια μαγείας μετά από δυο δεκαετίες, ως αυτόκλητοι σωτήρες.

Οι στόχοι αυτοί, με όρους “σύγχρονου management” όπως επιβάλουν οι ανάγκες της εποχής μας, μπορούν να επιτευχθούν από εκείνη την ομάδα η οποία θα δημιουργηθεί μέσα από την ίδια την κοινωνία των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας και όχι από παράκεντρα εξουσίας του νησιού μας. Κέντρα, τα οποία εκμεταλλευόμενα την αναστάτωση και την απογοήτευση που επικρατεί στην κοινωνία του Νότου, δεν διστάζουν να γίνουν μεσάζοντες συμφερόντων, φυτεύοντας υποψηφίους που θα τρέξουν μελλοντικά τους Project.

Αθόρυβα, μεθοδικά και επίμονα δημιουργήθηκε λοιπόν η δικιά μας ομάδα, στην πορεία για τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας, καθώς πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που εκπροσωπούν επάξια και δυναμικά την τοπική μας κοινωνία. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης, ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζουν άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι του μεροκάματου, πολίτες με συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους τους να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις, το μεράκι και τη διάθεσή τους, να δουλέψουν όλοι μαζί για το αύριο αυτού του χαρισματικού τόπου.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο που θα ανήκει πραγματικά στους Δημότες του.

Έναν σύγχρονο, ασφαλή, ανθεκτικό και ανθρώπινο Δήμο που θα αλληλοεπιδρά, θα «ακούει» και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών του.

Έναν Δήμο αρωγό σε ευάλωτες ομάδες και σε δράσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη.

Έναν Δήμο που θα ελέγχεται από τους αντιπροσώπους του, ούτως ώστε να βιώνουν οι ίδιοι ένα σημαντικό αίσθημα ουσιαστικής συμμετοχής στα κοινά.

Με μια νέα Δημοτική αρχή η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες σχολικά κτίρια ασφαλή για τα παιδιά μας, που θα είναι κοντά στην κοινωνία και τον πολίτη.

Μια νέα Δημοτική αρχή με φάρο την αξιοκρατία και την διαφάνεια, με διάθεση για προσφορά.

Μία νέα Δημοτική Αρχή, με άμεσο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την καθαριότητα, που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του τόπου και θα επαναφέρει το αίσθημα υπερηφάνειας στους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας.

Το Πρόγραμμά μας, η ειλικρίνειά μας και η θέληση μας να προχωρήσουμε δυναμικά σε παρεμβάσεις για αλλαγή σελίδας στην Νότια Κέρκυρα, είναι η εγγύηση για τους Δημότες του Νότου, ότι η επόμενη των εκλογών θα είναι μια καλύτερη μέρα και για τον τόπο μας.

Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για τα μεγάλα ζωτικά προβλήματα της Νότιας Κέρκυρας, όπως το αποχετευτικό και η ύδρευση, οι αναπλάσεις, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι κοινωνικές δομές, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της παράταξη μας καλούνταν να απαντήσουν σε φίλους και υποστηρικτές, αν τελικά θα αποχωρήσουμε από τη διεκδίκηση του δήμου Νότιας Κέρκυρας. Σπέκουλα και λάσπη, πολιτικών μας αντιπάλων αλλά και κάποιων δημοσιογράφων που άφηναν ερωτηματικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους για το αν τελικά η προσπάθεια μας θα ευοδωθεί. Όταν ήμασταν ο μοναδικός Δημοτικός συνδυασμός, που άνοιξε από τον Ιανουάριο τρία (3) εκλογικά κέντρα (Μωραΐτικα, Αργυράδες, Λευκίμμη), δημιούργησε ιστότοπο και σελίδες προβολής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ προχώρησε και σε καθημερινές ανακοινώσεις δεκάδων υποψηφίων συμβούλων.

Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να απαντήσουμε διότι θέλαμε η κοινωνία να αντιληφθεί τα παιχνίδια του παρασκηνίου. Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για το σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο είναι αμιγώς πολιτικό. Θα μιλήσουμε για εκείνους που αποχώρησαν από την ομάδα μας εκβιαζόμενοι από τα κέντρα στα οποία αναφερθήκαμε νωρίτερα, αλλά και για το πολιτικό bullying, που ενσωμάτωσαν αυτοδιοικητικοί μας αντίπαλοι ως στρατηγική.

Θα μιλήσουμε για όλους και για όλα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Διότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι παιχνίδι αλλά ούτε χόμπι. Η αυτοδιοίκηση επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων. Και γι αυτό πρέπει να είμαστε τολμηροί αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί. 

Δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική. 

Εμείς εργαζόμαστε καθημερινά και περπατάμε όλη την κοινωνία ως παράταξη για να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας. Είναι ένα στοίχημα ενίσχυσης της αυτοδιοικητικής μας πρότασης, ότι εμείς είμαστε η εναλλακτική απέναντι στον καθεστωτισμό, στη συντήρηση, στα παιχνίδια με τους θεσμούς. Έτσι θέλουμε να αξιολογηθούμε.

Ο λαός του Νότου ζητάει αλλαγή πολιτικής και νέα πρόσωπα.

Η παράταξη μας «Νέα Αρχή για την Νότια Κέρκυρα» τους δίνει αυτή την εναλλακτική.

Γιατί άλλη εναλλακτική πρόταση εξουσίας ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Οι εκλογές στις 8 Οκτωβρίου , θα βρουν το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ στο χέρι κάθε δημότη.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να μας γνωρίσουν και να συμπορευτούν μαζί μας σε μία νικηφόρα πορεία που θα φέρει πάλι τον Δημότη στο προσκήνιο.

Στις 8 Οκτωβρίου σταματούμε με τη νοοτροπία της οπισθοδρόμησης και της στασιμότητας.

Στις 8 Οκτωβρίου ξεκινούμε να χτίζουμε έναν σύγχρονο δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στις 8 Οκτωβρίου, κάνουμε μια Νέα Αρχή.