Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
18 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:23

Με κεντρικό σύνθηκα το: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Με κεντρικό σύνθηκα το: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στις 18/09/2013 ο Παύλος Φύσσας, γνωστός ράπερ με την ονομασία Killah P ή Dogo Argentino, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γεώργιο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Το έγκλημα αυτό ήταν το αποκορύφωμα της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης, μετά από επιθέσεις σε αντίπαλους πολιτικούς χώρους (ΠΑΜΕ) και μετανάστες (δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν).

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος, με τη δημιουργία σε όλη τη χώρα αντιφασιστικών κινήσεων, που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στο μαύρο που διαρκώς εξαπλωνόταν.

Η είσοδος της Χ.Α. το 2012 στο κοινοβούλιο έδωσε τη δυνατότητα στο φασισμό να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί στην ελληνική κοινωνία. Στην Κέρκυρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, δολοφονήθηκε ο Αλβανός εργάτης Zifle από φερόμενο ως οπαδό της Χρυσής Αυγής, μετά από λογομαχία για το Μακεδονικό στο χωριό Δραγωτινά.

Σήμερα η Χ.Α. δικάζεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στη δολοφονία Φύσσα, και παρότι η διαδικασία της δίκης προχωρά με αδικαιολόγητα πολύ αργούς ρυθμούς, αναμένεται επιτέλους το αίμα του να δικαιωθεί.

Ως νίκη του κινήματος κατά του φασισμού πρέπει να θεωρείται και το ότι στις τελευταίες εκλογές η νεοναζιστική οργάνωση βρέθηκε εκτός κοινοβουλίου, αν και μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για να απαλλαγούμε οριστικά από τους οπαδούς των κρεματορίων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, όντας κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος, όπως άλλωστε και κάθε άλλη αριστερή πρωτοβουλία, θα συμβάλλει από τη δική της πλευρά στην εμπέδωση της δημοκρατίας, στην οποία δε χωράνε οι οπαδοί του Χίτλερ και οι πολιτικοί του απόγονοι.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».