Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραδιά φιλαρμονικών στο Ληξούρι με τη συμμετοχή της «Φ.Ε. Μάντζαρος» (video)

Κεφαλονιά
15 Ιουλίου 2019 / 09:26

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη, 11 Ιουλίου έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου

το 4ο Διεθνές Συνέδριο-Σεμινάριο Φιλαρμονικών Ορχηστρών της Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., του Τμήματος Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Φιλαρμονική Ληξουρίου.
Συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές: α) Νεανική μπάντα του Φέρμο Ιταλίας Banda Giovanile Citta di Fermo β) Τμήμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» γ) Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς δ) Η νεανική ορχήστρα και το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.

Στο σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας πνευστών, δίδαξε ο εκ των κορυφαίων παγκοσμίως διευθυντών φιλαρμονικών και συνθετών έργων για μπάντα κ. Franco Cesarini.
Στις εκπαιδευτικού χαρακτήρα δοκιμές συνόλων δίδαξαν καταξιωμένοι και εξέχοντες δάσκαλοι μουσικής, όπως ο αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος Σωκράτης Άνθης.  Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Ιουλίου σε μια μεγάλη κοινή συναυλία όλων των συμμετεχόντων Φιλαρμονικών στον συναυλιακό χώρο του λόφου «Μασπάλι».  Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στον Ιδρυτή της Φιλαρμονικής Ληξουρίου Πέτρο Ι. Σκαρλάτο, που φέτος κλείνουν 200 χρόνια από τη γέννησή του.
Πηγή: Lixouri.gr
Video: Konstantinos Kiosis