Η νέα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης

Υδραίου: «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας»

04
Ιουλίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντάχθηκε την Τετάρτη προς χρηματοδότηση το έργο της κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων. Επ΄αυτού, η νέα Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, δήλωσε:
«Είναι μια σημαντική μέρα για την Κέρκυρα αφού εντάχθηκε, έστω και καθυστερημένα, προς χρηματοδότηση το έργο της κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 30.084.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων Κέρκυρας, μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας δυναμικότητας 35.000 τόνων σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και 12.500 τόνων προδιαλεγμένου οργανικού με συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας επεξεργασίας.

Πρόκειται για ένα έργο με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που είναι στο χέρι όλων μας να προχωρήσει και να υλοποιηθεί στο βέλτιστο και ταχύτερο χρόνο. Απομένει πλέον η διαγωνιστική διαδικασία.
Η δική μας δημοτική αρχή θα παρακολουθεί διαρκώς το έργο, θα πιέζει για την ολοκλήρωση του εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων, δεν λύνει το πρόβλημα.
Και δέκα εργοστάσια να γίνουν, αν δεν υπάρχει διαλογή στην πηγή και δεν μειώσουμε τον παραγόμενο όγκο  απορριμμάτων, το πρόβλημα με τα σκουπίδια θα εξακολουθήσει.

Η λύση σε αυτό το μεταβατικό στάδιο είναι η εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ, που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες.
Ένα πρόγραμμα που έχει ως πυλώνες τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Στηρίζεται στην κοινωνική και ατομική ευθύνη και συμμετοχή κάθε πολίτη, προϋποθέτει ένα Δήμο που θα βγει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια και θα κινηθεί με άλλες ταχύτητες.
Αυτό θα κάνουμε με τη βοήθεια και τη στήριξη των πολιτών»
.