Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας»

19
Μαΐου / 2019

επισκέφτηκε τον Ενιαίο Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κέρκυρας (πρώην Ι.Κ.Α), όπου είχε συνεργασία με στελέχη και εργαζόμενους, αλλά και πολίτες, που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του.
Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Υπηρεσίας περιέγραψαν την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη συρρίκνωση του καταστήματος στην Κέρκυρα, τη λογική συγκεντρωτισμού και γραφειοκρατίας που επικρατεί και ταλαιπωρεί τους πολίτες.
Οι πολίτες κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες που υπάρχουν, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της "Επτανησιακής Πρωτοβουλίας" επισκέφθηκαν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ και ενημερώθηκαν για ζητήματα της επιχείρησης, ανάμεσα στα οποία είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι υστερήσεις σε εξοπλισμό και η ανάγκη άμεσης διαχείρισης του θέματος της οργάνωσης και λειτουργίας των τριών δήμων στην Κέρκυρα.
Ο επικεφαλής της "Επτανησιακής Πρωτοβουλίας" στις επισκέψεις αυτές επεσήμανε την ανάγκη καλής οργάνωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών, της διατήρηση των περιφερειακών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, στοιχείο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνοχής και της αυτονομίας της περιφέρειας με κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.