Για περιηγητικά λεωφορεία και λιμάνια μίλησε η γ.γ. Τουρισμού με τον δήμαρχο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Μαράσλειο, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη.

13
Μαΐου / 2019

Η κ. Καραστάθη βρίσκεται στην Κέρκυρα από το περασμένο Σάββατο το πρωί, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού,  προσκεκλημένη του Δήμου στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ.
 
Στη συνάντηση κυριάρχησαν δυο θέματα: το θέμα λειτουργίας των λεωφορείων περιήγησης και των τουριστικών τρένων και το θέμα των  τουριστικών  λιμανιών  των Μπενιτσών και της Αλύπας.

Για το πρώτο θέμα, η Γ.Γ. συμφώνησε να συζητηθεί μεταξύ των συναρμοδίων φορέων ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση, ενώ για το δεύτερο (για τα τουριστικά λιμάνια),   ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου για την αξιοποίησή τους.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Κέρκυρα, η κ. Καραστάθη και ο Δήμαρχος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν γενικότερα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε – με τη συμμετοχή και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Τένιας Ρηγάκου – για θέματα προστασίας της πόλης της Κέρκυρας ως Μνημείο της UNESCO.