Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα Καλούδη-Καλόγερου για την ΄πατρότητα΄ του προγράμματος

Γιώργος Καλούδης
09 Μαΐου 2019 / 13:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του στελέχους της παράταξης Υδραίου, Νίκου Καλόγερου προκάλεσε η δήλωση Καλούδη περί ΄πολιτικού ευτελισμού΄.

Στον απόηχο των μεταγραφών των τεσσάρων στελεχών Νικολούζου στην παράταξη Υδραίου, ο υποψ. δήμαρχος Γιώργος Καλούδης μίλησε για «έλλειψη στελεχών» και για «υποκλοπή του προγράμματός του από την κα Υδραίου»

Η ανακοίνωση Καλούδη

Συγκεκριμένα ο Γ. Καλούδης δήλωσε: «Οι μεταγραφές των τεσσάρων εν ενεργεία Αντιδημάρχων και Δημοτικών  Συμβούλων που εκλέχτηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ-Νικολούζου το 2014 απευθείας στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας  της  κα Υδραίου, σηματοδοτούν τον απόλυτο πολιτικό ευτελισμό και την συναλλαγή στην πλάτη των Κερκυραίων πολιτών.
 
Οι εκ των υστέρων παραιτήσεις τους σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ηθική και πολιτική κολυμβήθρα.
Φέρουν  ακέραιη την ευθύνη για τις αποφάσεις και την καταστροφική Δημοτική  Αρχή του κου Νικολούζου, της οποίας ήταν μέλη.  Οι ενέργειες τους εγείρουν ερωτήματα για το κριτήριο και το κίνητρο με το οποίο ενεργούσαν το τελευταίο διάστημα, από το κλείσιμο των μεταγραφών τους μέχρι την μεταπήδησή τους στην αντίπαλη πολιτική παράταξη;
 - αυτό του μέλους της πλειοψηφίας με την οποία εξελέγησαν;
- η με αυτό της μειοψηφίας στην οποία εισέδυσαν;
 
Η κα Υδραίου απέδειξε και πάλι, ότι η υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας δεν της εξασφαλίζει ούτε το πρόγραμμα, γι’ αυτό και υποκλέπτει το δικό μας, ούτε στελέχη, γι’ αυτό και μεταγράφει στελέχη από την αποτυχημένη Δημοτική Αρχή του κ.  Νικολούζου».

Τι απαντά ο Ν. Καλόγερος

Ο στενός συνεργάτης και υποψήφιος της Μερόπης Υδραίου Ν. Καλόγερος δήλωσε:«Ο Νέος Δήμος δεν χρειάζεται παλιά μυαλά και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Η Μερόπη Υδραίου ενώνει και δεν διχάζει»
 
«Ο κ. Καλούδης έχει αναγορεύσει ως αντίπαλο του την Μερόπη Υδραίου.
Για όλους όμως εμάς στην παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ αντίπαλος μας είναι μόνο τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.
Το δικό μας μήνυμα είναι η ενότητα, η συνεργασία και η συνεννόηση.
Ο κ. Καλούδης έφτασε στο σημείο να μας λέει ότι υποκλέπτουμε το πρόγραμμα του, όταν έχουμε κάνει δύο ανοιχτές και μαζικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προγράμματος μας και όταν έχουν ήδη εκτυπωθεί σε έντυπο οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις για το Νέο Δήμο.
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια όλων να κερδίσουν ψήφους αλλά στις 15 ημέρες που απομένουν, καλό θα είναι να διατηρήσουμε ένα επίπεδο σοβαρότητας.
Ο Νέος Δήμος δεν χρειάζεται παλιά μυαλά και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Χρειάζεται συνεργασία, ανοιχτοί ορίζοντες, συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.
Χρειάζεται συνεννόηση γιατί την επόμενη μέρα θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Θα κληθούμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας.
Η Μερόπη Υδραίου είναι η Νέα Δήμαρχος, η Δήμαρχος που θα ενώνει και δεν θα διχάζει.
Όλοι μαζί στις 26 Μαΐου κάνουμε μια Νέα Αρχή».