Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚοινΣεπ «Όλοι Μαζί»: Έρχονται τα κιόσκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης (video)

Aνακύκλωση
21 Μαρτίου 2019 / 09:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έναρξη συνεργασίας της ΚοινΣεπ «Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας» με την εταιρεία Ανταποδοτική Aνακύκλωση Α.Ε.

ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου ο Σπύρος Νεράντζης, μαζί με την Ιωάννα Γεωργοτά, επίσης μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. «Ήταν για εμάς, που ξεκινήσαμε ως εθελοντική ομάδα, ένας από τους βασικούς μας στόχους, ο οποίος υλοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη για την Κέρκυρα περίοδο» είπε ο κ. Νεράντζης, επισημαίνοντας παράλληλα τη συνδρομή της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, που ψήφισε τη σχετική εισήγηση. 
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας θα γίνει παρουσίαση με επαγγελματίες, συλλόγους, σωματεία και φορείς. Σκοπός η σωστή ενημέρωση για τον οργανωμένο τρόπο διαλογής των απορριμμάτων, μέχρι αυτά να οδηγηθούν σε κέντρα επεξεργασίας εκτός Κέρκυρας.   

Αναλυτικά, ο Σπύρος Νεράντζης είπε:

«Η ΚΟΙΝΣΕΠ  «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας», στις 08.03.2019 υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, για την οργανωμένη και συστηματική συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών και την μεταφορά  τους εκτός Κέρκυρας.
Για όλους εμάς που ξεκινήσαμε ως εθελοντική ομάδα να δίνουμε άμεσες λύσεις σε όλα αυτά που δεν αφήνουν «την Κέρκυρα να πάει ψηλά» ήταν ένας από  τους βασικούς μας στόχους, ο οποίος υλοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ανακύκλωσης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας.

Για τον ερχομό του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης Συσκευασιών – Ανταποδοτική Ανακύκλωση, οφείλουμε να επισημάνουμε την θετική ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής και την θετική αντιμετώπιση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο με την ψήφιση της σχετικής εισήγησης, ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ Δήμου και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Η σύμβαση αυτή προβλέπει την συλλογή συσκευασιών από χώρους εστίασης, αναψυχής, αθλητισμού και γενικώς χώρων συναθροίσεων  στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης καθώς και την χωροθέτηση τριών Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης 3 ρευμάτων, στα οποία  οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας θα μπορούν να αφήνουν ανακυκλώσιμες συσκευασίες με ανταπόδοση (για κάθε 33 συσκευασίες  δίνεται 1 ευρώ για την αγορά προϊόντων ή προσφορά σε κάποια κοινωνική ομάδα).

Για την επιτυχία της δράσης, χρειάζεται να στήσουμε το συντομότερο δυνατό , ευρύτατο και καλά οργανωμένο δίκτυο συλλογής.
Χρειάζεται να ενωθούμε ως κοινωνία, χωρίς καχυποψίες και όλοι μαζί ,δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι,  επαγγελματικά σωματεία , φορείς, κάθε πολίτης να βαδίσουμε μαζί .στον μονόδρομο της διαχείρισης του μέλλοντος του τόπου μας.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο σε περιηγητικά ταξίδια σε εγκαταστάσεις που έπρεπε να είχαμε κάνει και στην αναζήτηση πληθώρας αρεστών υποψηφίων για την διαχείριση των προβλημάτων, δεν είναι λύση.

Η λύση θα έλθει μεθοδικά,  βήμα βήμα, σε κάθε γειτονιά ,σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό, με  οργανωμένη ανακύκλωση δομημένη σε σύγχρονες μεθόδους.
Χρειάζεται όμως σωστή ενημέρωση και γι αυτό τον λόγο την Πέμπτη 28.03.2019 στις 20:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση σε επαγγελματίες, συλλόγους, σωματεία και φορείς, για τον  τρόπο διαλογής των απορριμμάτων, μέχρι αυτά να οδηγηθούν στα κέντρα επεξεργασίας, εκτός Κέρκυρας.
Αρκετό χρόνο χάσαμε, βοηθήστε μας «να πάμε την Κέρκυρα ψηλά».
Να αναφέρουμε ότι ανάλογη σύμβαση συνεργασίας υπέγραψε και άλλη μια ΚΟΙΝΣΕΠ, η «Αρήτη» με τον εκπρόσωπο της Κον Νίκο Πέρρο».