Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Υδραίου: Η προειδοποίηση της Ε.Ε για τα σκουπίδια, επιβάλλει στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει

Μερόπη Υδραίου
12 Μαρτίου 2019 / 10:49

«Η προειδοποίηση της Ε.Ε προς την Ελλάδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι εδώ και απαιτεί συνεργασία, συνεννόηση και ικανούς ανθρώπους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την προειδοποίηση της Κομισιόν για την κατάσταση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα,  η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι εδώ, μπροστά μας.
Η διάσπαση του ενιαίου Δήμου δεν εξαφάνισε το πρόβλημα, όπως δεν θα εξαφανίσει και τις ευθύνες αυτών που το διαχειρίστηκαν στις τελευταίες περιόδους.
Αυτών που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, αυτών που δεν έχουν  λύσεις και πρόγραμμα , το μόνο που έχουν είναι παρελθόν.
Η παράταξη μας Κερκυραίων Δήμος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο, μπροστά στους πολίτες, μαζί με το σχέδιο μας για το Νέο Δήμο.
Η δική μας δημοτική αρχή θα χτίσει ένα Δήμο-πρότυπο για την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Όλοι θα δουν πώς και με ποιούς τρόπους θα το πετύχουμε. Με σχέδιο, πρόγραμμα, νέες ιδέες και βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλους δήμους.
 Το ζήτημα όμως της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μια συλλογική υπόθεση, αφορά όλα το νησί και επιβάλλει συνεργασία, συνεννόηση αλλά και ικανούς ανθρώπους.
Η προειδοποίηση της Ε.Ε επιβάλλει στην όποια κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπιζε, μέχρι σήμερα, το πρόβλημα. Να επιταχύνει διαδικασίες, να εξετάσει έκτακτες λύσεις, να  ακολουθήσει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές, συμβατές με το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον».