Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Παυλίδης για τη διάσπαση του Δήμου: «Εμείς τολμήσαμε!» (video)

Κώστας Παυλίδης
06 Μαρτίου 2019 / 18:20

Η τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλή για τη διάσπαση του δήμου Κέρκυρας από τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη

ΑΘΗΝΑ. Στην κινδυνολογία περί διοικητικού χάους και αδιεξόδου στο ζήτημα των απορριμμάτων, ο βουλευτής Κέρκυρας ανέφερε ότι η παρούσα τροπολογία προβλέπει όλες τις αναγκαίες διοικητικές προϋποθέσεις και διαδικασίες, ενώ συγκεκριμένα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων θα είναι αποκλειστικά η αποκομιδή των απορριμμάτων και η στρατηγική διαχείριση που αφορά τον ενιαίο διαδημοτικό ΣΥΔΙΣΑ όπως γινόταν και στους Καποδιστριακούς Δήμους.

Παράλληλα ο βουλευτής Κέρκυρας απάντησε στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας περί προχειρότητας και σύντομου χρόνου κατάθεσης της τροπολογίας, θυμίζοντας στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι είχε ήδη έτοιμη νομοθέτηση περί διάσπασης των μεγάλων νησιωτικών δήμων μόλις 2 μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014 την οποία δεν τόλμησε να καταθέσει εξαιτίας των αντιδράσεων της κας Α. Γκερέκου (ειδικά για την Κέρκυρα) και του Αντιπροέδρου κ. Ε. Βενιζέλου καθώς και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αντέδρασαν συνολικά για όλη τη χώρα.