Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ΔΟΥ και σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γιώργος Κουλούρης

Αλεξάνδρα Μπαλού
22 Φεβρουαρίου 2019 / 09:02
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το Γιώργο Κουλούρη, υποψήφιο

Δήμαρχο Κέρκυρας πραγματοποίησαν περιοδεία στην Α’ ΔΟΥ Κέρκυρας και σε άλλες υπηρεσίες στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Αλεξάνδρα Μπαλού συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας όπου έγινε μια γόνιμη συζήτηση τόσο για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και γενικότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού που από τη θέση τους οι λογιστές μπορούν να έχουν γνώση. Κοινή συνισταμένη όλων τους ήταν ότι η πολυδιαφημισμένη «ανάπτυξη» που υπάρχει σε σχέση με τον τουρισμό στο νησί δεν αφορά όλους αλλά κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου. Επίσης, η μεγάλη φορολόγηση στους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Τέλος, απ’ τηνυποψήφια Περιφερειάρχη αναπτύχθηκαν οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ τόσο για την Τοπική Διοίκηση όσο και για γενικότερα θέματα.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε περιοδεία με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού και το Δημοτικό Σύμβουλο Μπάμπη Χαραλάμπους, στα χωριά Σπαρτύλας και Σωκράκι, όπου έγιναν συζητήσεις στα καφενεία των χωριών. Το κύριο θέμα που απασχόλησε ήταν αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η υποψήφια Περιφερειάρχης ανέλυσε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα των σκουπιδιών, όπως αυτές έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλα στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια.
Επίσης, αναφέρθηκαν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των εκπροσώπων τους σε Δήμο και Περιφέρεια, που ενώ είχαν όλα τα εργαλεία στα χέρια τους δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει το θέμα των απορριμμάτων ζήτημα διεκδίκησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος με συμμετοχή στα σωματεία και τους συλλόγους.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.