Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πίτα, διακρίσεις και απονομές στον ΚΓΣ (φωτορεπορτάζ)

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
31 Ιανουαρίου 2019 / 18:35
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μία σεμνή τελετή, την οποία τίμησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου της ΠΙΝ κ. Μωραΐτης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος,

ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γ. Δημουλής, ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΑΚΚ κ. Μακαντάνης και αρκετοί άλλοι, καθώς και με παρουσία αρκετού κόσμου, ο Κερκυραϊκός ΓΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στις παλιές εγκαταστάσεις της Coca Cola στου Βρυώνη, αφού έχουν δοθεί από τον κ. Δαυίδ για να χρησιμοποιηθούν σαν κλειστό γήπεδο και έχουν διαμορφωθεί για μπάσκετ, χάντμπολ, στίβο, κρίκετ και πινγκ πονγκ.
Το βάρος έπεσε στις πολύ μεγάλες επιτυχίες του τμήματος στίβου που ξεπερνούν τα όρια της χώρας, ενώ αναφορές έγιναν για όλα τα τμήματα, στα οποία φιλοξενούνται και αθλούνται παιδιά όλων των ηλικιών.
Οι διακρίσεις του στίβου όπως περιλαμβάνουν 1 ευρωπαϊκό μετάλλιο, 1 μετάλλιο από την παγκόσμια γυμνασίαδα, 5 βαλκανικά μετάλλια και 16 πανελλήνια μετάλλια όλων των κατηγοριών. Επίσης έγινε ξεχωριστή αναφορά στους παρακάτω αθλητές:
Στην Σπυριδούλα Καρύδη η οποία έκανε μια εντυπωσιακή χρονιά, είχε ατομική επίδοση 6.23μ. στο μήκος, που αποτελεί Πανελλήνια επίδοση κορασίδων και 13.27μ.  στο τριπλούν που αποτελεί και πανελλήνια επίδοση κορασίδων μετά από 18 χρόνια. Βελτίωσε 7 φορές την πανελλήνια επίδοση κορασίδων στο τριπλούν και 2 φορές την πανελλήνια επίδοση κορασίδων στο μήκος σε ανοικτό και κλειστό στίβο, επίσης σημείωσε πανελλήνια επίδοση μαθητικών αγώνων στο άλμα τριπλούν Λυκείων, το προηγούμενο το είχε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου. Ήταν 6η στο τριπλούν, στους 3ους Καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στο Μπουένος Άιρες, 3η στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, 4η στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. 1η στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο τριπλούν στο Μαρακές, 1η στο πανελλήνιο Νέων γυναικών U23 στο τριπλούν, 1η  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U20 Νεανίδων στο μήκος και στο τριπλούν, 1η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων στο τριπλούν, 1η στο τριπλούν και 2η στο μήκος στο Πανελλήνιο Κορασίδων U18, 2η στο βαλκανικό πρωτάθλημα κορασίδων στο τριπλούν και 2η στο μήκος, 2η στο βαλκανικό πρωτάθλημα Νεανίδων στον κλειστό στίβο και 3η στο μήκος. Η Καρύδη θα βραβευτεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον ΣΕΓΑΣ στη καθιερωμένη του γιορτή.
Στον Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη, 1η θέση στο Βαλκανικό στο πρωτάθλημα Εφήβων κλειστού στίβου στη Σόφια.
Στον Δημήτρη Μονόπωλη: 3η θέση στο πανελλήνιο Ανδρών στο τριπλούν, 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων στο τριπλούν με 16.53 και 2η θέση στο πανελλήνιο νέων στο μήκος.
Στον Σπύρο Δουκατέλη: 1η θέση στο πανελλήνιο Εφήβων στα 200μ., 1η θέση στο πανελλήνιο Σχολικό Λυκείων στα 200μ.
Στον Γιώργο Χαλικιά: 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων, 3η θέση στο πανελλήνιο Σχολικό.
Στην Πολυάννα Τζιβανίδη: 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων στα 300μ.
Στην Ηρώ Βραδή: 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων στο άλμα επί κοντώ.
Στον Πέτρο Πουλή: 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων στη σφαίρα και 6η στον δίσκο.
Σε όλα αυτά τα παιδιά από τα οποία περιμένουμε διακρίσεις και μετάλλια και το 2019, θα προστεθεί και ο Ν. Νεράντζης, ο οποίος λόγω του τροχαίου που είχε πριν από δυο χρόνια δεν πήρε ουσιαστικά μέρος σε αγώνες, φέτος όμως είναι έτοιμος. Αφού ο ΚΓΣ ευχαρίστησε και τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθειά του (ανάμεσά τους ΠΙΝ και Δήμος Κέρκυρας) ακολούθησαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις.

Δείτε φωτορεπορτάζ εδώ
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια