Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο θάνατος της μικρής πάγωσε την Κέρκυρα

δυστύχημα
16 Ιανουαρίου 2019 / 16:21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Όλα τα δημοσιογραφικά στερεότυπα ταιριάζουν γάντι στην περιγραφή του δρόμου-καρμανιόλα, ε.ο Λευκίμμης, όπου την Τετάρτη το πρωί τροχαίο δυστύχημα αφαίρεσε τη ζωή της 8χρονης μαθήτριας του Δημοτικού Βιρού, Άννας Μαρίας Καρβούνη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο στοιχειωμένος δρόμος, που κατ' ευφημισμόν αποκαλείται εθνική οδός Λευκίμμης, τράβηξε στα σπλάχνα του ένα ακόμα θύμα του Μολώχ της ασφάλτου. Εκεί ακριβώς που άφησε την τελευταία του πνοή, πριν από πέντε χρόνια ο τυπογράφος Μολινάρης, ξεψύχησε την Τετάρτη η Άννα Μαρία, ένα οκτάχρονο αγγελούδι. Ήταν περίπου 7:30 το πρωί κι η μικρή περίμενε το σχολικό για το Δημοτικό του Βιρού. Η μικρή μαθήτρια βρέθηκε στο οδόστρωμα και παρασύρθηκε αρχικώς οπό ΙΧ που κινούταν με κατεύθυνση από την πόλη και ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Για κακή της τύχη, στην συνέχεια βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου και κτυπήθηκε από δεύτερο διερχόμενο αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς την πόλη. Το δυστύχημα έγινε στου Τσάρου, στο ύψος όπου το Ειδικό σχολείο. Τα τραύματα της αποδείχθηκαν μοιραία και το κοριτσάκι κατέληξε. Μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως. 
 
Ο πατέρας
 
Ο πατέρας Γιάννης Καρβούνης, μιλώντας στο Start περιέγραψε τις συνθήκες του δυστυχήματος, λέγοντας ότι το πρώτο διερχόμενο αυτοκίνητο «πήρε» κυριολεκτικά από το χέρι της μάνας το μικρό κοριτσάκι και το παρέσυρε ενώ προσπαθούσαν να περάσουν, δεδομένης και της κακής ορατότητας σε σημείο του δρόμου που δεν φωτίζεται. Οι παρόντες επιτόπου έσπευσαν να βοηθήσουν ενώ στην όλη περιοχή επικράτησε παγωμάρα και βουβός πόνος για την απώλεια του μικρού παιδιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας. Οι δύο οδηγοί, 44 και 42 χρόνων με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Είναι ανείπωτος ο πόνος των γονιών, των συγγενών και των φίλων της μικρής Άννας Μαρίας.

Δεν υπάρχουν λόγια να τεθούν ως βάλσαμο στην ψυχή των γονιών, της οικογένειας και των φίλων της αδικοχαμένης Άννας Μαρίας. Το enimerosi.com εκφράζει τα συλλυπητήριά του.
 
Το έργο εις μνήμην των θυμάτων
 
Σαν μαύρο «αστείο» της θλιβερής ιστορίας που έγινε αστραπιαία talk of the town, το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου αυτό το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνεται η διάνοιξη του δρόμου Τρία γεφύρια - Βρυώνη - Ποντή, που θα αντικαταστήσει αυτό το επικίνδυνο τμήμα της ε.ο. Λευκίμμης. Το έργο εκκρεμεί από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και περιγράφεται ως δρόμος που από τον κόμβο στα τρία γεφύρια θα διέρχεται μέσω των παραλίμνιων εδαφών ανατολικά για να συναντήσει την ε.ο. στο ύψος του σούπερ μάρκετ μετά την πρώην ΒΕΛΚΑ. Κι από 'κει σε κάποια επόμενη φάση θα φτάνει μέχρι το σταυροδρόμι του Ποντή. Το θέμα εισάγεται έτσι προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι παλιές μελέτες, να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί και ν' αρχίσουν οι εργασίες με ορίζοντα το 2023. Πηγές της Διαχειριστικής Αρχής θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα μεταφοράς του ως έργο-γέφυρα και στο επόμενο περιφερειακό Πρόγραμμα. Τότε που θα έχουν αισίως συμπληρωθεί 20 χρόνια από την ώρα που πρωτοσυζητήσαμε γι' αυτό!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.