Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα εποχή, με Γουλουμή, στη Φιλαρμονική Αγ. Ματθαίου

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΙΚΗ
18 Δεκεμβρίου 2018 / 15:26
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο ΔΣ και οι στόχοι που τέθηκαν απ’ τον διάδοχο του Κωνσταντίνου Ανδριώτη στον προεδρικό θώκο

Υπό τη διοικητική ηγεσία του Μενέλαου Γουλουμή θα πορευτεί, την επόμενη διετία (2019-’20), η Φιλαρμονική Εταιρεία Αγ. Ματθαίου «Λορέντζος Μαβίλης», μετά το πέρας των προγραμματισμένης εκλογικής διαδικασίας – εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης (για τη διετία 2016-’18).
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Γουλουμής, αφού ευχαρίστησε για την εκλογή του, έκανε λόγο για, κατά κοινή πεποίθηση, «έναν από τους πιο ελπιδοφόρους σχηματισμούς ΔΣ των τελευταίων ετών», συνδυάζοντας «την φιλοδοξία και όρεξη για δουλειά της νέας γενιάς, με την γνώση και εμπειρία των παλαιοτέρων».
Ενώ, σε μια πρώτη σκιαγράφηση των στόχων του νέου ΔΣ, ανέφερε, πλην άλλων, την «έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου κτηρίου, το οποίο έχει στην κατοχή της η Φιλαρμονική και θα στέκεται ικανό να στεγάσει τα μαθήματα, τις πρόβες και τις εκδηλώσεις της, την ολοένα μεγαλύτερη προσέλκυση νέων μουσικών και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή τους, την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιτυχημένων εμφανίσεων της μπάντας και των συνόλων της εντός και εκτός των ορίων του νησιού».
Προτού, τέλος, δεσμευτεί, με τη βοήθεια του επί σειρά ετών –κι έως σήμερα- προέδρου, Κωνσταντίνου Ανδριώτη, «να κάνω ό,τι περνάει απ το χέρι μου για την επίτευξη όλων των παραπάνω και ακόμα περισσότερων στόχων. Εύχομαι να φανούμε αντάξιοι…»
Αναλυτικά το νέο ΔΣ απαρτίζεται απ’ τους:
Πρόεδρος: Γουλουμής Μενέλαος
Αντιπρόεδρος α’: Καποδίστριας Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος β’: Αρμενιάκου Αγγελική
Γεν. Γραμματέας: Αρμενιάκου Νικολέτα
Ειδ. Γραμματέας: Δελλής Κωνσταντίνος
Ταμίας: Ανδριώτης Κωνσταντίνος Δ.
Οικονόμος: Αβραμιώτης Παναγιώτης
Επιμελητής: Δελλής Δημήτριος
Ελεγκτής: Ανδριώτης Κωνσταντίνος Σ. 
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).