Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχεδόν 1 εκατ. για τους φοιτητές, αλλά... δεν φτάνει!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
26 Οκτωβρίου 2018 / 18:44

Οι αριθμοί για στεγαστικό - σίτιση των φοιτητών που «αποκάλυψε» ο αντιπρύτανης του Ιονίου και η αναλογία αιτήσεων – ανταπόκρισης.

KEΡΚΥΡΑ. Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ για ενοικίαση ξενοδοχείων και 500.000 για εφάπαξ, ετήσιο βοήθημα (1000 ευρώ σε 500) προς φοιτητές. Το όλον, 900.000 ευρώ. Τούτος είναι ο προϋπολογισμός φοιτητικής μέριμνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, υπεύθυνο για τα οικονομικά του πανεπιστημίου, Θόδωρο Παππά.
Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Παππάς, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα (κυρίως) στέγασης και σίτισης, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, η πρυτανική αρχή προχώρησε στην απόφαση διάθεσης σ’ αυτή την κατεύθυνση του συνόλου, σχεδόν, της επιχορήγησής της.
Κατά τον κ. Παππά, μόνο φέτος οι αιτήσεις που έγιναν για στέγαση σε φοιτητική εστία και ξενοδοχεία ανέρχονται στις 493, εκ των οποίων έχουν καλυφθεί οι 314. Για τις υπόλοιπες έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, ώστε να νοικιαστεί ακόμη ένα ξενοδοχείο που θα καλύψει το μεγαλύτερο αριθμό.
Ωστόσο, καταπώς σημείωσε, τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς τα φορολογικά κριτήρια πολλές φορές «ξεγελούν», ενώ λόγω της μεγάλης ζήτησης, ξενοδοχεία που νοικιάζονται από το πανεπιστήμιο βρίσκονται ακόμη και 8 χλμ. εκτός πόλης. Με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η συνεχής, απαιτούμενη μετακίνηση προς και από το κέντρο.
Όσον αφορά, δε, στο έτερο μεγάλο ζήτημα, της σίτισης, οι αριθμοί κάνουν λόγο για κάλυψη των 699 εκ των 1194 αιτήσεων, που έχουν συνολικά κατατεθεί.
Υπενθυμίζουμε πως ήδη, απ’ τις αρχές της εβδομάδας (παρουσία, πλην άλλων, εκπροσώπων τους στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας), οι φοιτητές άρχισαν κινητοποιήσεις, ζητώντας την παρέμβαση των τοπικών αρχών. Ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το ραντεβού τους με τον Δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνδράμει, κατά το μέγιστο, προς την εξομάλυνση της κατάστασης.