Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνημόνιο συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο του Kentucky

Πανεπιστήμιο του Kentucky
06 Φεβρουαρίου 2024 / 12:37

Έχει ως αφετηρία ανταλλαγές καθηγητών ανάμεσα στο School of Music, του αμερικανικού ιδρύματος και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι η συστηματική ανάπτυξη διεθνών συνεργιών, με στόχο την ανάδειξή του ως σημείου αναφοράς στην ακαδημαϊκή έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών.

Μια τέτοια σημαντική διεθνής συνεργασία είναι αυτή με το Πανεπιστήμιο του Kentucky (University of Kentucky (UK), Lexington, Kentucky) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, υποστήριξε θερμά την συνεργασία αυτή η οποία έχει ως αφετηρία ανταλλαγές καθηγητών ανάμεσα στο School of Music, του αμερικανικού ιδρύματος και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι βάσεις πλέον έχουν τεθεί για μια γόνιμη και μακρόχρονη διμερή συνεργασία μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Kentucky ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες δράσεις.