Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 1.79μ. η Δόση, 7η στο ύψος. Κάτι καλύτερο κυνηγάει η Καρύδη στο τριπλούν

Στίβος
16 Οκτωβρίου 2018 / 17:34
Σπύρος Πίκουλας

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες η εκπροσώπηση από τα δυο κορίτσια του νησιού μας είναι μια σπουδαία διάκριση από μόνη της,

αλλά σίγουρα η Παναγιώτα Δόση και η Σπυριδούλα Καρύδη πήγαν με στόχο τουλάχιστον την 6αδα.
Ο τρόπος κατάταξης διαφορετικός, αφού οι Κερκυραίες αθλήτριες που αγωνίζονται με τα χρώματα της Εθνικής στο στίβο δίνουν δυο αγώνες (από τέσσερις προσπάθειες) σε διαφορετικές μέρες και μετράει η καλύτερη επίδοση τους σε κάθε αγώνα για να γίνει μετά η κατάταξη.
Η Παναγιώτα Δόση στο ύψος ολοκλήρωσε την παρουσία της, με τελική κατάταξη την 7η θέση. Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είχε γεμάτη σεζόν, αφού ένας τραυματισμός την άφησε δυο μήνες έξω. Η Δόση στον πρώτο αγώνα πήδησε μόλις 1.74 (έχει ρεκόρ 1.83), ενώ στον 2ο αγώνα το βράδυ της Δευτέρας πέρασε τα 1.79 δείχνοντας σαφή βελτίωση, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει καλύτερη κατάταξη. Έτσι είχε συνολική επίδοση (1,74+1,79) 3.53, ενώ νικήτρια ήταν η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μαχουτσίκι με 3.87.
Η Σπυριδούλα Καρύδη με 12.75μ. στο άλμα τριπλούν και μισό μέτρο ουσιαστικά πίσω από το ρεκόρ της ήταν 7η στον πρώτο αγώνα, ενώ το βράδυ της Τρίτης (22:20 ώρα Ελλάδος) δίνει τον 2ο αγώνα της και σε συνδυασμό με το 12.75μ. θα καταταγεί στο τέλος. Η διαφορά έξι ωρών της χώρας μας από την Αργεντινή δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι έκανε, θα το μάθετε στο αυριανό φύλλο.
Να πούμε και για τα δυο κορίτσια ότι είναι τιμή να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς αγώνες έστω και νεότητας, ενώ είναι εκτός φόρμας, αφού ο Οκτώβρης δεν είναι μήνας για να κάνουν υψηλές επιδόσεις. Παρ΄ όλα αυτά μια θέση στην οκτάδα πάντα είναι διάκριση σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια