Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδη και Δόση πέταξαν για Μπουένος Άιρες

Στίβος
02 Οκτωβρίου 2018 / 15:56
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Το μεσημέρι της Τρίτης (2/10) 13 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της αποστολής που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

ξεκίνησαν για το Μπουένος Άιρες. Ανάμεσά τους δυο Κερκυραίες αθλήτριες, οι κορυφαίες στο αγώνισμά τους, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Παναγιώτα Δόση.
Τα δύο κορίτσια είναι στη 13μελή ομάδα του στίβου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Η πτήση αναχώρησε στις 16:00 για Μαδρίτη και από εκεί θα πετάξει για την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Να σημειώσουμε ότι οι δυο Κερκυραίες που έχουν και τα Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία τους, η Σπυριδούλα και σε άλμα εις μήκος και τριπλούν και η Παναγιώτα στο άλμα εις ύψος, πάνε για διάκριση και αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να βρεθούν στο βάθρο των μεταλλίων.
Η αγωνιστική σεζόν και ο προγραμματισμός τους δεν ήταν το 2018 για την Ολυμπιάδα Νέων, αλλά έχουν και θέληση και ικανότητα για κάτι καλό. Η Σπυριδούλα φέτος έκανε μια εντυπωσιακή χρονιά με πάρα πολλές διακρίσεις και μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς (3η στο μήκος), ενώ η Παναγιώτα είχε έναν τραυματισμό που την πήγε λίγο πίσω, αλλά έχει συνέλθει και σε δυο αγώνες τον Σεπτέμβριο πέρασε το 1.80μ. και δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση.
Η Σπυριδούλα θα πάρει μέρος μόνο στο τριπλούν σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, αλλά παρότι είναι αγώνας εκτός προγραμματισμού, είναι ικανή για όλα. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι είναι μεγάλη επιτυχία για τον στίβο του νησιού, σε 13 αθλητές που πάνε στην Αργεντινή, οι δύο να είναι από την Κέρκυρα.
Τα αγωνίσματα του στίβου θα διεξαχθούν 11-17 Οκτωβρίου με αρκετές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής κυρίως στις ρίψεις, τα οριζόντια άλματα και τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Η ελληνική ομάδα στίβου:
Παίδες: 110 μ. εμπ.: Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή), Επί κοντώ: Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης), Σφυροβολία: Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας), Ακοντισμός: Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ), 10.000 μ. βάδην: Άνθιμος Κελεπούρης (Φίλιππος Βέροιας)
Κορασίδες: 800 μ.: Ελένη Ιωαννίδου (Φίλιππος Βέροιας), 3.000 μ.: Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος), Ύψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρα 2015), Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), Δισκοβολία: Σοφία Κεσίδη (Κένταυρος Χαλκιδικής), Σφυροβολία: Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας), Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (Κένταυρος Χαλκιδικής), 5.000 μ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.)

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια