Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απαντήσεις έλαβε η ΄Λαϊκή Συσπείρωση΄ για το κρούσμα μηνιγγίτιδας & τον Βιολογικό Λιαπάδων (video)

Περιφερειακό Συμβούλιο
27 Αυγούστου 2018 / 11:44

Από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο επερωτήσεις έθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μια για την καθυστέρηση έγκρισης της ΜΠΕ για το βιολογικό καθαρισμό Λιαπάδων Κέρκυρας και μια για το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε εργαζόμενη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας..
Οι απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή ήταν οι εξής:
 
Ο Περιφερειάρχης για τον Βιολογικό Καθαρισμό των Λιαπάδων

Όντως καθυστερεί η έγκριση της ΜΠΕ γιατί έχει τεχνικό πρόβλημα και έχει ζητηθεί από τη ΔΕΥΑΚ να την αλλάξει.
Το πρόβλημα συνίσταται ότι προτείνει τη δημιουργία ενός παρακαμπτηρίου αγωγού (by pass) κοντά στον βιολογικό καθαρισμό που το χειμώνα θα διοχετεύει όμβρια νερά και λύματα κατευθείαν στη θάλασσα και το καλοκαίρι θα διοχετεύονται όλα στο βιολογικό καθαρισμό. Σε αυτή τη λύση δε συμφωνούν ούτε η υπηρεσία περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης ούτε η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Κατά τη γνώμη μας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί το έργο και γι’ αυτό απαιτείται κινητοποίηση των κατοίκων.
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικ. Πανδή για το κρούσμα μηνιγγίτιδας 

Όντως υπήρξε κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας σε εργαζόμενη του αεροδρομίου. Είναι γνωστό διεθνώς ότι εμφανίζονται υψηλά ποσοστά μηνιγγίτιδας στους ταξιδιώτες. Δεν είναι βεβαιωμένο ότι χρειάζεται απολύμανση των χώρων. Τα περιστατικά αυτά στέλνονται από τα νοσοκομεία στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων. Από αυτό το κέντρο δίνονται οδηγίες στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας για το τι θα πράξει. Μέχρι τώρα δε γνωρίζω να έχει γίνει επίσημη ενημέρωση στην υπηρεσία μας από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων.