Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Νικολούζος: Ολίσθημα η δήλωση της Μ. Υδραίου για τον «Φοίνικα»

Κώστας Νικολούζος
23 Αυγούστου 2018 / 10:53

Σχόλιο του Δημάρχου με αφορμή δηλώσεις της Μ. Υδραίου πως έχει «την προφορική διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη συνέντευξη (21.8.18) της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Μερόπης  Υδραίου, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, στην οποία  - μεταξύ άλλων – δήλωσε για το έργο του ΦΟΙΝΙΚΑ πως έχει «την προφορική διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», το γραφείο Τύπου του Δήμου Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση:
«Υπενθυμίζουμε  ότι: το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2018 αποφάσισε  ομόφωνα (απόφαση 8 – 96)   την  αποδοχή χρηματοδότησης της πράξης «Αποκατάσταση Θεάτρου Φοίνικα στην Κέρκυρα»  από το Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020», προϋπολογισμού 5.954,300 ευρώ».
 
Κατόπιν τούτου, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πέντε μήνες μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο  και με τη δική της ψήφο, η κ. Υδραίου έχει «προφορικές διαβεβαιώσεις!». Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο  να της αποδώσουμε: κακή πρόθεση ή επιλεκτική  μνήμη. Και τα δυο είναι κακοί σύμβουλοι για την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ενός Δήμου. Οι περιπέτειες του έργου του ΦΟΙΝΙΚΑ έως την ένταξή του  περασμένου Μαρτίου  είναι γνωστές σε όλους. Προφανώς και στην κ. Υδραίου που – από όσο γνωρίζουμε - φιλοδοξεί να αποτελεί όχι μόνο παρελθόν και παρόν αλλά και μέλλον για την Τ.Α. Προς τι, λοιπόν, το ολίσθημα;»